Gymkhana με νέο και παλιό Suzuki Swift (+video)

Δεν χρειάζεται πιο ενδεικτικό παράδειγμα για την πρόοδο της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα την τελευταία 30ετία, από την σύγκριση της δεύτερης γενιάς με την τελευταία του Suzuki Swift. Εκεί που το 1988 ξεκινούσε από 993 κ.εκ και 55 ίππους, σήμερα συναντάμε τον 1.200αρη DualJet των 92 ίππων στην βάση της γκάμας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το τότε κορυφαίο GTI -και εκ των ταχύτερων μικρών της εποχής- απέδιδε 101 ίππους από 1.3 λίτρα. Σχεδόν όσους το βασικό σημερινό, δηλαδή, με το κορυφαίο Sport να φτάνει τους 140 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.4 BoosterJet.

Δείτε ακόμα: Το Suzuki Swift Sport «καταπίνει» το VW up! GTI (+video)

Κάποιοι Ούγγροι «χεράδες» δεν πτοήθηκαν από όλα τα παραπάνω και έβαλαν παλιό και νέο σε μια διαδρομή, που θα ζήλευε και ο Ken Block. Για την ακρίβεια, αναλογιζόμενοι το κόστος παραγωγής και το χορηγικό background toy Αμερικανού, το video με τα Swift είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Ειδικά όταν λάβουμε υπόψη πως δεν πρόκειται για υπερσύγχρονα αγωνιστικά ή πανάκριβα βελτιωμένα, σαν αυτά που οδηγεί ο Τεξανός, αλλά για ένα ταλαίπωρο 1.000αρι 30 ετών και ένα απολύτως εργοστασιακό Suzuki Swift από την «βιτρίνα».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Suzuki Swift 1.2 λτ. Hybrid 90 hp

Εδώ εφαρμόζεται μέχρι κεραίας το γνωμικό «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία». Ένα ζευγάρι ικανά χέρια και καλή διάθεση αρκούν.

Get it on Google Play Download on the App Store