H BMW παίρνει εκδίκηση από το Tesla Model 3 (+video)

Είδαμε τις προάλλες τις «καρότσες» που δέχτηκαν στο κεφάλι η BMW M3 και το Audi RS4 από το Tesla Model 3. Περιστατικά του είδους δεν περνάνε «στα ψιλά» από τους Βαυαρούς, οπότε επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα για την ρεβάνς.

Δείτε ακόμα: BMW M2 κυνηγάει Tesla Model 3 στο Nurburgring (+video)

Όχι ένα, αλλά δυο αυτοκίνητα του M GmbH τέθηκαν αντιμέτωπα στο ηλεκτρικό μοντέλο, προκειμένου να αποδείξουν πως οι θερμικοί κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων είναι ακόμα οι «βασιλιάδες» της αυτοκίνησης (για πόσο ακόμα δεν ξέρουμε). Το ένα είναι η M2 Competition, με τους 410 ίππους και το ακόμα χαμηλότερο βάρος από την M3 (η οποία αποδίδει 430 άλογα από τον ίδιο 3λιτρο TwinPower εν σειρά εξακύλινδρο). To άλλο τυπικά δεν είναι καθαρόαιμος εκπρόσωπος του Μ, αλλά με 530 ίππους και 750 Nm ροπής από 4.4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε διάταξη V8, η M850i xDrive δεν θα πει ποτέ «όχι» σε κόντρα.

Στο προκείμενο τώρα. Η M2 αναδείχθηκε ισόπαλη με το Model 3, καθώς στον πρώτο αγώνα κέρδισε με άνεση αλλά το ηλεκτρικό σεντάν επλήγη από τον αργό χρόνο αντίδρασης του οδηγού. Στον δεύτερο, επικράτησε σχετικά άνετα. Με την κορυφαία 8αρα, όμως, τα πράγματα έδειχναν σκούρα από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Η M850i xDrive εκτινάχτηκε στην εκκίνηση και έδειχνε έτοιμη να συντρίψει το Tesla που έκανε bullying στην M3, αλλά ο οδηγός της κατάφερε να χάσει αλλαγή σε αυτόματο κιβώτιο! Αντί να αφήσει το 8αρι Steptronic να κάνει την δουλειά του, ο «πιλότος» αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλάζοντας από 2α σε 4η και «κρεμώντας» τον V8.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική BMW 8 Coupe από την AC Schnitzer (+video)

Στον δεύτερο αγώνα, όμως, όπου απλά πάταγε γκάζι και κράταγε το τιμόνι, η 8αρα διέλυσε το Model 3 και έστειλε το μήνυμα σε οποιονδήποτε ηλεκτρικό «νταή».

Get it on Google Play Download on the App Store