H κορυφαία Lambo είναι τόσο ισχυρή που κάνει σούζα! (+video)

Θα θυμάστε την επική σκηνή στο πρώτο -και καλύτερο- The Fast and the Furious, όπου Toyota Supra και Dodge Charger R/T κοντράρονται, με το τελευταίο να σηκώνει σούζα (και να σπινάρει ταυτόχρονα) ελέω της απύθμενης ισχύος του κομπρεσοράτου V8. Η Lamborghini Aventador SVJ φαίνεται πως ζήλεψε το θρυλικό muscle car και αποφάσισε να σηκώσει τους εμπρός τροχούς της.

Δείτε ακόμα: Πώς να αλλάξεις τα κεραμικά δισκόφρενα σε Lamborghini!

Ο ταχύτερος και πιο ακραίος «Ταύρος» που έχει βγει από την Sant’Agata, είναι γνωστός για το ρεκόρ του στο Nurburgring – μέχρι που το κατέρριψε η Porsche 992 GT2 RS– και το πακέτο ενεργών αεροδυναμικών ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Την έχουμε δει να συγκρίνεται μέχρι και με F-35. Αυτό που δεν την είχαμε δει να κάνει, είναι να στέλνει το εμπρός μέρος να σημαδεύει τον ουρανό! Το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει την επιλογή «Thrust Mode», με την οποία μεγιστοποιείται η πρόσφυση στην εκκίνηση και οι αλλαγές στο 7αρι σειριακό κιβώτιο πραγματοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Σε απλά λόγια, μιλάμε για ένα βάρβαρο πρόγραμμα που «κακοποιεί» την μετάδοση και τραντάζει όλο το αυτοκίνητο με την βιαιότητα των αλλαγών. Αλλά κάνει δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini Huracan Performante «στου χαντάκ’»

Ο συνδυασμός της τετρακίνησης, των 770 ίππων από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων και της ειδικής ασφάλτου στο drag strip επιτρέπουν στην Lamborghini κυριολεκτικά να κολλήσει στο έδαφος και να εκτιναχτεί στην εκκίνηση. Τα 2,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τα 6,05 για τα 160 δεν προκαλούν τόσο εντύπωση, όσο τα 10,57 δλ. για την κάλυψη των 400 μέτρων από στάση, με ταχύτητα εξόδου 211 χλμ./ώρα. Και φυσικά, η διακριτική απελευθέρωση του εμπρός άξονα προς τα πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store