H Mercedes-AMG GLC 63 S «τρομοκρατεί» την Porsche Macan Turbo (+video)

Φαίνεται πως η Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC έχει πάρει φόρα και είναι αποφασισμένη να περάσει πάνω από οποιονδήποτε ανταγωνιστή βρεθεί μπροστά της. Εγχώριο ή εισαγόμενο.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα έβγαλε Mercedes E 55 AMG με 647.000 χλμ.;

Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ για το ταχύτερο SUV παραγωγής στο Nurburgring που κατείχε η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, έρχεται ένα video κόντρα στην Macan Turbo να δείξει πως η κορυφαία GLC δεν κάνει διακρίσεις. Εξοπλισμένη με το Performance Package, η δυνατότερη Macan αποδίδει 440 ίππους και 600 Νm από τον twinturbo V6 των 3.6 λίτρων. Οι αριθμοί αυτοί είναι ικανοί να επιταχύνουν το SUV από το Τσουφενχάουζεν στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,4 δλ. και να το φτάσουν σε μια τελική της τάξης των 272 χλμ./ώρα. Πολύ καλοί, όμως σε σύγκριση με το έτερο μοντέλο από την Στουτγκάρδη χλωμιάζουν.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

Η GLC 63 S απαντά με 2 κυλίνδρους και 400 κυβικά περισσότερα (4.0 twinturbo V8), στέλνοντας 510 ίππους και 700 Nm ροπής στους τέσσερις τροχούς. Πέρα από ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση», η Mercedes μπορεί να καταρρίψει το φράγμα των 4 δλ για το 0-100 χλμ./ώρα (3,8) και να ξεπεράσει τα 290 χλμ./ώρα, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιλέξει να απομακρύνει τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα. Αν και η αριθμητική σύγκριση και ο τίτλος δεν αφήνουν περιθώρια για αγωνία σχετικά με τον νικητή της κόντρας, αξίζει να παρακολουθήσουμε το video για να δούμε τον τρόπο με τον οποίο το «Αστέρι» κυριαρχεί στον «εμφύλιο».

Get it on Google Play Download on the App Store