Hardcore σίφουνας η BMW M8 CSL (+video)

Η όρεξη της BMW για CSL έχει ανοίξει για τα πολύ καλά, καθώς μετά τη M4 CSL και τη νέα 3.0 CSL σειρά παίρνει η M8. Μια έκδοση που φημολογείται εδώ και καιρό, έχει απαθανατιστεί βαρέως καμουφλαρισμένη στο Nurburgring, αλλά για πρώτη φορά τη βλέπουμε όπως πραγματικά είναι.

H πιο σκληροπυρηνική M8 κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στο Nordschleiffe, όπου γράφει διαρκώς χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμών. Πλέον το καμουφλάζ έχει πάει περίπατο, φανερώνοντας ένα καπό που μοιάζει με εκείνο της M4 CSL (άρα μάλλον ανθρακονημάτινο), κόκκινα LED ημέρας (κίτρινα στη M4), ένα ευμέγεθες splitter να ξύνει την άσφαλτο, πλαϊνές ποδιές, σταθερή αεροτομή και έναν σεβαστών διαστάσεων διαχύτη. Εντύπωση προκαλούν οι πλαστικοί αεραγωγοί, στη θέση των πίσω παραθύρων, αλλά και το κάλυμμα στο πίσω παρμπρίζ. Το αυτοκίνητο είναι πρωτότυπο βέβαια, αλλά και πάλι, πρόκειται για εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει σε BMW, ειδικά Σειράς 8.

Στο εσωτερικό θα πρέπει να περιμένουμε επενδύσεις alcantara και ανθρακονημάτινα μπάκετ για οδηγό-συνοδηγό, ενώ για τα πίσω είτε θα δούμε ξεχωριστά μπάκετ (όπως στη M5 CS), είτε δεν θα τα δούμε καθόλου! Το δεύτερο -και πιο πισταδόρικο- ενδεχόμενο ωστόσο, είναι ελαφρώς τραβηγμένο σενάριο.

Αντίθετα, η μείωση του βάρους και η παράλληλη αύξηση της ισχύος θεωρούνται δεδομένα. Η M5 CS ζυγίζει 104 κιλά λιγότερο από την Competition, έχοντας 11 ίππους παραπάνω από τον 4.4 V8 twinturbo (636 ίπποι από 625). Βάσει της ισχυρότερης και ταχύτερης «Μπέμπας» παραγωγής, τουλάχιστον κάτι ανάλογο ετοιμάζεται για την hardcore M8. Αλλαγές επίσης δεδομένα υπάρχουν στην ανάρτηση και τα φρένα. Για να δούμε τι μας φυλάνε οι Βαυαροί για το καλοκαίρι, όταν και θα παρουσιαστεί η κορυφαία 8άρα.

Get it on Google Play Download on the App Store