Honda S2000 κολλάει προφυλακτήρα σε BMW M4 στο ‘Ring (+video)

Το ιστορικό motto της Pirelli είναι σαφές: «η δύναμη είναι ένα τίποτα χωρίς έλεγχο». Αντικαταστήστε τον έλεγχο με την γνώση ή/και τα «χέρια», κι έχετε τον λόγο που αυτοκίνητα ζορίζουν ανταγωνιστές ανώτερων προδιαγραφών, με σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη. Όπως θα δούμε να κάνει ένα Honda S2000 σε μια BMW M4, μέσα στην «Πράσινη Κόλαση».

Προφανώς το Nurburgring προϋποθέτει αρετή και τόλμη για να οδηγήσει κάποιος στο όριο, χαρακτηριστικά που διέπουν τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι του S2K. Ο αντίστοιχος της BMW φαίνεται είτε να μην γνωρίζει καλά τα κατατόπια, είτε να ηττάται από το αίσθημα του φόβου και να οδηγεί υπέρ του δέοντος επιφυλακτικά. Κάτι που προκαλεί μέχρι τον εκνευρισμό του οδηγού στο Honda, όταν σε ένα «πατημένη» αλληλουχία στροφών, τα φώτα φρένων της M4 δεν σταματούν να ανάβουν.

Δείτε ακόμα: Έλληνες κυνηγιούνται με Honda S2000 και Mazda RX-7 στο ‘Ring (+video)

Με τα πολλά, το βαυαρικό sportscar κάνει στην άκρη για να περάσει το ιαπωνικό roadster, μόνο και μόνο για να επιστρέψει λίγο αργότερα, αξιοποιώντας την πληθώρα ισχύος που διαθέτει. Γιατί μπορεί το εν λόγω S2000 να είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα της Mugen (φιλτροκούτι, εξάτμιση, καπό και εμπρός προφυλακτήρας) όμως ο F20C -που εδώ να φτάνει στην καλύτερη τα 250 άλογα- δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους 431 ίππους και -κυρίως- τα 550 Nm ροπής του S55B. Όμως ο ανθρώπινος παράγοντας αρκεί για να εκμηδενίσει τις διαφορές και να ανατρέψει τα «ζύγια».

Διαβάστε επίσης: Eλληνικό Honda S2000 Turbo «καταπίνει» Porsche Panamera (+video)

Να σημειώσουμε, τέλος, την εγκληματική αμέλεια του συνοδηγού, ο οποίος βρίσκεται χωρίς κράνος, μέσα σε κάμπριο, που πηγαίνει «κομμάτια» στο Nurburgring. Λογικά το χέρι στο παρμπρίζ εξυπηρετεί ως roll cage…

Get it on Google Play Download on the App Store