Honda S2000 Turbo 520HP κολάζει την autobahn

Για το Honda S2000 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο απαιτητικά αυτοκίνητα που μας ήρθαν από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το μοτέρ του να κράταγε για αρκετά χρόνια το ρεκόρ της μεγαλύτερης ειδικής ισχύος, ευγενική «χορηγία» των 120,18 ίππων/λίτρο του F20C.

Δεν μπορούσαν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, όμως, από 240 άλογα στις 8.300 σ.α.λ. Εξ ου και η μετατροπή σε «τοτέμ» της βελτιωτικής σκηνής, με άπειρα τουρμπισμένα και κομπρεσοράτα δείγματα να «λυμαίνονται» τους δρόμους. Ένα τέτοιο είναι το συγκεκριμένο, που κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στη Γερμανία προκαλώντας αναστάτωση στις autobahn. Κλασικό δείγμα βαρέως βελτιωμένου S2000, με το ανάλογο αεροδυναμικό πακέτο και τον απαραίτητο υπερκυβισμό του κινητήρα στα 2.2 λίτρα, πριν υποδεχτεί το «σαλιγκάρι» και την παρέα του.

Η ισχύς του διθέσιου Honda δεν έχει απλά αυξηθεί, αλλά κυμαίνεται πλέον σε υπερδιπλάσια των εργοστασιακών επίπεδα. Η ιπποδύναμη βρίσκεται πλέον στα 520 άλογα, ισοφαρίζοντας την απόδοση της μυθικής Ferrari F50. Από πλευράς ροπής, δε, την ξεπερνά, καθώς ο οδηγός διαθέτει κάτω από το δεξί του πόδι 510 Nm (471 Νm ο 4.7 V10 της F50). Για σύγκριση με το «μαμά» S2000 εξυπακούεται ούτε λόγος (240 ίπποι και 208 Nm), με το ίδιο να ισχύει για την τελική ταχύτητα. Από τα 241 χλμ./ώρα ξεπερνά πια τα 260 χλμ./ώρα, εμφανίζοντας στο ψηφιακό καντράν ενδείξεις μέχρι 267 χλμ./ώρα. Η κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου και η αεροδυναμική αντίσταση, που πηγάζει κυρίως από την τεράστια αεροτομή, αποκόπτουν το «φτερωτό» S2K από περιπλανήσεις σε υψηλότερα στρώματα τελικής. Ο ήχος, πάντως, παραμένει συγκλονιστικός. Το φούσκωμα του υπερσυμπιεστή, η βαλβίδα ανακούφισης και -πάνω από όλα- το στροφάρισμα στις 8.500 σ.α.λ. απλά, δεν έχουν ξεπερνιούνται.

Get it on Google Play Download on the App Store