Η 911 GT2 RS δεν προλαβαίνει την Urus (+video)

Η Porsche 991 GT2 RS είναι το ταχύτερο πολιτικό αυτοκίνητο όλων των εποχών στο Nurburgring. Σε βελτιωμένη μορφή μεν, πολιτικό δε. Αλλά και εργοστασιακά, πρόκειται ουσιαστικά για μια ημιαγωνιστική κατασκευή 700 ίππων και 750 Nm ροπής. Κάτι που καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα της Lamborghini Urus, που κατάφερε να παραμείνει μπροστά της -και με άνεση- στο Nurburgring!

Η Urus μπορεί να είναι SUV, αλλά όχι όποιο κι όποιο. Ο 4.0 V8 twinturbo αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm, όντας συνολικά ισχυρότερος από τον 3.8 εξακύλινδρο twinburbo boxer (50 ίππους κάτω, αλλά 100 Nm παραπάνω). Η GT2 RS βέβαια ζυγίζει πολύ λιγότερο (1.470 κιλά αντί 1.990 της Urus) και χρειάζεται μόλις 2,8 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, κάνοντας τα 3,6 δλ. της Lambo να φαντάζουν πολλά. Το ίδιο και στον τομέα της τελικής ταχύτητας, όπου η Porsche σταματά στα 340 χλμ./ώρα και το ιταλικό SUV στα 305 χλμ./ώρα. Βλέπουμε δηλαδή ότι το ταχύτερο SUV του πλανήτη, ωχριά δίπλα στην ισχυρότερη 911 όλων των εποχών.

Κανονικά, το ίδιο -και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- θα ίσχυε εντός πίστας. Από τη μια ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο ειδικά για αυτό το σκοπό, από την άλλη ένα ταχύτατο παντός καιρού. Αυτός ακριβώς ο χαρακτηρισμός, διαμορφώνει τα εντυπωσιακά πλάνα που θα παρακολουθήσουμε. Υπό βροχή, η τετρακίνηση της Urus και τα all around ελαστικά έχουν πολύ περισσότερο αντίκρισμα από το roll cage, τα ημισλίκ και το στήσιμο της GT2 RS. Εκεί που ο οδηγός της 911 παλεύει να περάσει την ισχύ στην ευθεία, αυτός της Urus πατάει το γκάζι και χάνεται. Δείτε την αγωνιώδη προσπάθεια καταδίωξης της Porsche, που δεν μπορεί να προλάβει τη Lamborghini των 2 τόνων.

Get it on Google Play Download on the App Store