Η αναγεννημένη Integrale με τον Didier Auriol στο τιμόνι

Η επιστροφή της Delta είναι γεγονός, μετά και την επισημοποίηση του comeback από τη Lancia. Εκτός από την 4η γενιά του ιταλικού μικρομεσαίου όμως, έχει ήδη αναγεννηθεί η ιστορική 1η – και μάλιστα ως Integrale! Tώρα θα την απολαύσουμε στα χέρια του Didier Auriol.

Ο Γάλλος αποτελεί κεφάλαιο στη μεγάλη αγωνιστική ιστορία της ιταλικής εταιρίας, έχοντας κατακτήσει 11 νίκες στο WRC με την Integrale και βοηθώντας τη Lancia να κερδίσει 2 από τους 6 σερί τίτλους Κατασκευαστών. Κοντά 30 χρόνια από την τελευταία του συμμετοχή με Delta, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1994 (με Toyota Celica) βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της νέας-παλιάς Delta.

Η Evo-e που βλέπουμε, αποτελεί δημιουργία της GCK Exclusiv-e. Η εν λόγω Delta είναι ηλεκτρική, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και με την Alfa Romeo Giulia GT. Η ιπποδύναμη, όμως, την κρατά πιστή στα παραδοσιακά επίπεδα της αυθεντικής. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 200 άλογα και 350 Nm, μαζί με ενισχυμένο πλαίσιο και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Η GCK ανακοινώνει πως η ηλεκτρική Delta παραμένει τετρακίνητη, αλλά και χειροκίνητη, με τη μπαταρία των 29 kWh να προσφέρει 200 χλμ. μέγιστης αυτονομίας. Στους αριθμούς που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,6 δλ. και η τελική ανέρχεται στα 200 χλμ./ώρα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 47 Delta Evo-e (36 για το δρόμο και 11 Rallye για αγωνιστική χρήση), με τη γαλλική εταιρία να μην ανακοινώνει προς το παρόν τιμές.

https://www.youtube.com/watch?v=gE9H_s0ukhQ

Get it on Google Play Download on the App Store