Η BMW M2 τα βάζει με τον κεντρομήχανο ανταγωνισμό (+video)

Η BMW M2 είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο από όλες τις απόψεις. Το διαπιστώσαμε όταν την δοκιμάσαμε και μείναμε άφωνοι από την λεπτή ισορροπία που κρατά μεταξύ αγνής ωμότητας επιδόσεων και ρυθμισιμότητας πλαισίου. Και να φανταστείτε πως το πόρισμα αυτό αφορά την προ ανανέωσης έκδοση με τα 370 άλογα.

Δείτε ακόμα: «Αγροτική» κόντρα μεταξύ 5 pickup (+video)

Πλέον η μοναδική έκδοση του βαυαρικού κουπέ είναι η Competition των 410 ίππων από τον 3λιτρο TwinPower εν σειρά εξακύλινδρο, η οποία επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,2 δλ. και ξεπερνάει τα 280 χλμ./ώρα τελικής, αν και εφόσον ο ιδιοκτήτης αφαιρέσει τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα. Από πλευράς εμπορικού πλασαρίσματος, η κορυφαία Μ2 είναι ολιγοπώλιο. Μπορείς να πεις ότι βασικός της αντίπαλος είναι η Porsche Cayman, όμως από πλευράς μηχανολογικής διάταξης και χαρακτήρα η BMW παίζει μόνη της. Παρόλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να βρεις σφετεριστές για να γυρίσεις το αντίστοιχο video.

Στην προκειμένη επιλέχθηκαν 2 κεντρομήχανα μοντέλα: η Alfa 4C και η Lotus Exige Sport 350. Θεωρητικά τα 3 αυτοκίνητα έχουν μόνο τα νούμερα επιδόσεων και την κίνηση πίσω να τα φέρνουν -σχετικά- κοντά. Η «Ιταλίδα» μπορεί να έχει σχεδόν τα μισά κυβικά (1.750) και άλογα (240) σε σύγκριση με την Μ2, όμως το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το βάρος (μόλις 925 κιλά έναντι 1.550). Κατά συνέπεια τα 4,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται φυσιολογικά, με την αρωγή του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (ίδια διάταξη χρησιμοποιεί και η BMW).

Διαβάστε επίσης: Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

H Lotus είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, τόσο από πλευράς φιλοσοφίας όσο και επιδόσεων. Ο κομπρεσοράτος V6 των 3.5 λίτρων της Toyota αποδίδει 350 ίππους στις 7.000 σ.α.λ., που σε συνδυασμό με τα 1.125 κιλά του αμαξώματος επιταχύνουν την κορυφαία Exige στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,7 δλ. Βλέπουμε δηλαδή ότι το αγγλικό αυτοκίνητο κινείται περισσότερο στα «χωράφια» των supercars. Η απάντηση για το ποιος νίκησε ποιον, στο video που ακολουθεί

 

Get it on Google Play Download on the App Store