Η εισαγωγή μιας Toyota Supra MK4 από μέσα (+video)

Είδαμε πρόσφατα πώς είναι ένα λάστιχο Mercedes E55 AMG από μέσα, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σήμερα το κανάλι YouTube, Warped Perception, βάζει την GoPro στην πολλαπλή εισαγωγής μιας Toyota Supra MK4.

Δείτε ακόμα: «Ελληνική» Toyota Supra 1.050 ίππων καίει λάστιχο

Και επειδή ακριβώς μιλάμε για Supra 4ης γενιάς, θα ήταν άστοχο -και πρακτικά αδύνατο- να έβρισκε μια εργοστασιακή. Η έφεση του 2JZ-GTE στη βελτίωση είναι μνημειώδης, με τον 3λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα 1.000 άλογα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει κάτω από το καπό της συγκεκριμένης, στην εισαγωγή της οποίας παίρνει θέση η κάμερα και μας δείχνει τι γίνεται με την αναπνοή του μοτέρ.

Δείτε επίσης: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Πέρα από την κίνηση της πεταλούδας του γκαζιού και τις βαλβίδες, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η στιγμή που ο οδηγός αφήνει το δεξί πεντάλ μετά από πλήρες φορτίο. Η υποπίεση που δημιουργείται από την απότομη αλλαγή φορτίου, σχεδόν ξεσπάει στην πολλαπλή εισαγωγής. Και λάβετε υπόψη πως αυτό συμβαίνει με τη μεσολάβηση της βαλβίδας ανακούφισης. Φανταστείτε τι θα γινόταν στον κινητήρα, αν όλος αυτός ο περισσευούμενος αέρας εγκλωβιζόταν στις σωληνώσεις ή την εισαγωγή. Με λίγα λόγια, το video όχι μόνο μας δείχνει τα δρώμενα στην είσοδο του αέρα, αλλά μας κάνει να εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τον καίριο ρόλο της «σκάστρας».

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι 1.800 άλογα από μέσα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store