Η μαγεία της ενεργής αεροδυναμικής της Lamborghini σε ένα video

H Aventador SVJ είναι η πιο ακραία, η πιο τεχνολογικά προηγμένη και η ταχύτερη Lamborghini όλων των εποχών. Αν δεν σας αρκούν αυτά τα «παράσημα» για να εντυπωσιαστείτε, ίσως κάνει καλύτερη δουλειά το γεγονός πως διατηρεί το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση». Αν ούτε αυτό σας συγκινεί, τότε ήρθε η ώρα για τεχνικό οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε ακόμα: Έφτιαξε μόνος του Lamborghini σε 17 χρόνια (+video)

Ο πιο σκληροπυρηνικός «μαινόμενος ταύρος» κινείται από έναν λυσσαλέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων, απόδοσης 770 ίππων και 720 Nm ροπής – ο τελευταίος του είδους για το εργοστάσιο της Sant’Agata, καθώς ο διάδοχός του θα είναι υβριδικός. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης και το 7αρι ημιαυτόματο κιβώτιο μπορεί να «εκτοξεύεται» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., στα 200 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και να μην σταματάει την επιτάχυνση πριν τα 350 χλμ./ώρα-στοιχείο εντυπωσιακό, δεδομένης της προσήλωσης της SVJ στην παραγωγή κάθετης δύναμης και την παρουσία αεροδυναμικών βοηθημάτων σε όλη την έκταση του φαντασμαγορικού αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Τα ανωτέρω αποτελούν την ουσία της ύπαρξης, αλλά και της αποτελεσματικότητας για την «αγωνιστική» SVJ – και το video που ακολουθεί παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο λειτουργίας της 2ης γενιάς του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Αλλιώς, ενεργητική αεροδυναμική της Lamborghini. Να αναφέρουμε επιγραμματικά πως το ALA ενσωματώνει ενεργά στοιχεία, όπως τα εμπρός πτερύγια στις εισαγωγές του προφυλακτήρα που ανοιγοκλείνουν σε λιγότερο από 500 milisecond. Ανοίγοντας βελτιστοποιούν την ροή του αέρα, συνδράμοντας στην ταχύτητα σε ευθείες, ενώ όταν κλείνουν αυξάνουν την αεροδυναμική αντίσταση και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής κάθετης δύναμης. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι βρίσκεται πίσω, όπου ένα κεντρικό τούνελ διοχετεύει αέρα κατά βούληση στην αεροτομή, ανοιγοκλείνοντας δυο πτερύγια εκατέρωθεν της σήραγγας αναλόγως του πού χρειάζεται περισσότερο downforce (ανάλογα, δηλαδή, με το αν στρίβει δεξιά ή αριστερά). Τα υπόλοιπα επί της οθόνης

Get it on Google Play Download on the App Store