Η τέχνη της οδήγησης σε συνθήκες καταδίωξης! (+video)

Για το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας το να μπορούν να σταματήσουν ένα όχημα που καταδιώκουν, ή να αναλάβουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου που ο οδηγός του έχει λιποθυμήσει ή κάτι ακόμα χειρότερο, είναι ζωτικής σημασίας.

Για το εν λόγω προσωπικό ο άνθρωπός τους είναι ο Wyatt Knox, ο διευθυντής της σχολής O’Neil Rally School, ο οποίος είναι ειδήμων στην οδήγηση τέτοιων συνθηκών.

Δείτε ακόμη: To Lada Vesta Sport πάει «κομμάτια» σε πίστα F1! (+video)

Μάλιστα ο Wyatt είπε πως ο ελιγμός PIT (για να ακινητοποιηθεί ένα όχημα υπό καταδίωξη) πρέπει να γίνει σωστά και ο διώκτης να χτυπήσει στο αριστερό πίσω μέρος μεταξύ του προφυλακτήρα και του πίσω τροχού. Αν αυτό γίνει σωστά, όσο έμπειρος και αν είναι ο οδηγός θα χάσει τον έλεγχο και θα ακινητοποιηθεί. Μια άλλη ενδιαφέρουσα δεξιότητα είναι να γνωρίζετε πώς να αναλάβετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αν για οποιονδήποτε λόγο ο οδηγός είναι ανίκανος να ελέγξει το όχημα και βρίσκεστε στο κάθισμα του συνοδηγού. Ο στόχος εδώ είναι να κρατιέστε από την χειρολαβή της πόρτας του οδηγού για να σταθεροποιήσετε τον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα πιέζετε τα πόδια του οδηγού να φύγουν από το πεδίο δράσης με τα δικά σας και να μπορέσετε να ελέγξετε το όχημα!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι!

Get it on Google Play Download on the App Store