Η τετρακίνητη M3 «ξυρίζει» Model 3 και RS 5 (+video)

Όσοι είναι ακόμα δύσπιστοι για την ύπαρξη τετρακίνητης έκδοση στην γκάμα της BMW M3, ας ρίξουν μια ματιά στα κατορθώματά της απέναντι στα Tesla Model 3 και Audi RS 5. Κάτι μας λέει πως θα αλλάξουν γνώμη.

Το carwow πήρε τα τρία μοντέλα και τα έβαλε στην ευθεία, να λύσουν τις διαφορές τους. Η M3 Competition xDrive τοποθετείται στην κορυφή από πλευράς ισχύος, έχοντας 510 άλογα από τον 3.0λτ. twinturbo straight six. Το Model 3 Performance μπορεί να υπολείπεται 50 ίππων (460 άλογα), αλλά οι δυο του ηλεκτροκινητήρες το φέρνουν μια ανάσα από τη ροπή της BMW: 640 Nm αντί 650. Παρόλα αυτά, το βαυαρικό υπερ-σεντάν υπερτερεί του ηλεκτρικού και εκεί, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σημαντικά ελαφρύτερο (1.780 κιλά αντί 1.850). Το RS 5 είναι το ελαφρύτερο, με 1.740 κιλά, αλλά και το λιγότερο ισχυρό: 450 ίπποι και 600 Nm από τον 2.9 V6 twinturbo.

Συνεπώς έχουμε τα δυο φαβορί για την πρώτη θέση και ένα αουτσάιντερ. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, το Model 3 Performance έχει επικρατήσει – και με αρκετή άνεση. Κόντρα στην κορυφαία M3, ωστόσο, όχι απλά τα βρήκε τα σκούρα, αλλά στο τέλος την είδε να περνάει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού! Κάτι που επαναλήφθηκε στις ρεπρίζ, με αυτή από τα 80 χλμ./ώρα να φέρνει στη δεύτερη θέση το Audi και να αφήνει στην τελευταία το Tesla!

Get it on Google Play Download on the App Store