Ηδονή με τον V12 της Ferrari Purosangue (+video)

Η Ferrari «έκανε την καρδιά της πέτρα» και παρουσίασε SUV μοντέλο, για πρώτη φορά στα 75 χρόνια ιστορίας της. Το Μαρανέλο δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τάσεις της αγοράς, ούτε -πολύ περισσότερο- την εκπληκτική επιτυχία της Lamborghini Urus. Η Purosangue ήρθε να αποτελέσει τη Νέμεση στην εμπορικότητα της «αιωνίας αντιπάλου», με μια καρδιά που όχι μόνο κάνει τη Sant’Agata να ζηλεύει, αλλά θέτει πρωτοφανή για SUV στάνταρ.

H «Καθαρόαιμη» κινείται από τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Sport Utility Vehicle, πηγαίνοντας παράλληλα κόντρα στο ρεύμα των διπλά υπερτροφοδοτούμενων V8. Το μπλοκ των 6.3 λίτρων απαρτίζεται από διάταξη V12 και δεν χρησιμοποιεί ίχνος υπερπλήρωσης. Η ατμόσφαιρα είναι αυτή που δίνει πνοή στον F140IA, οδηγώντας στην παραγωγή 725 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Αναμενόμενα, οι επιδόσεις είναι πρωτόγνωρες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Οι αριθμοί είναι ρητοί και αδιαμφισβήτητοι: η Purosangue πρόκειται για το ισχυρότερο, αλλά και το ταχύτερο (τόσο στο 0-100, όσο και την τελική) SUV παραγωγής όλων των εποχών! Περιγραφή απολύτως ταιριαστή για ένα τέκνο με το «Cavallino Rampante» στο καπό, η οποία συνοδεύεται από ένα μυθικό soundtrack. Υπάρχουν κι άλλα SUV με επιδόσεις που κοντράρουν supercars (πρώτη και καλύτερη η Urus), ωστόσο κανένα, μα κανένα, δεν μπορεί να προσφέρει τις ηδονικές νότες της Purosangue. Αυτές που μόνο ένα ατμοσφαιρικό δωδεκακύλινδρο σύνολο στις 8.000+ σ.α.λ., μπορεί να προσφέρει.

Get it on Google Play Download on the App Store