Και για αυτό δεν πηγαίνουμε από τη Λ.Ε.Α. (+video)

Η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι καθημερινό και θλιβερό φαινόμενο στους δρόμους της χώρας μας και παρατηρείται κυρίως στους μποτιλιαρισμένους αυτοκινητόδρομους.

Δείτε ακόμη: Jeep απογειώθηκε από ράμπα σταθμευμένη στη Λ.Ε.Α. (video)

Έτσι, συνήθως μπλοκάρει και αυτή και τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα σε μία λωρίδα που θα έπρεπε να είναι ανοικτή ότι και να γίνει, για να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε έκτακτη ανάγκη ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά, κ.λπ. ή και κάποιο αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα.

Φυσικά ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει πρόστιμο 200 ευρώ για παράνομη χρήση της Λ.Ε.Α., αλλά δεν είναι μόνο το πρόστιμο και η συνείδησή μας που πρέπει να μας κρατούν μακριά από αυτή. Και αυτό γιατί, όπως θα δείτε και στο video πιο κάτω, ο οδηγός ενός Honda CR-V κινούνταν σε αυτή σαν να ήταν κανονική λωρίδα, με αποτέλεσμα να πέσει με σφοδρότητα επάνω σε δύο άλλα, ακινητοποιημένα στη Λ.Ε.Α. αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις να οδηγείς σε αυτοκινητόδρομο; (+video)

Θυμηθείτε λοιπόν πως δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης χωρίς λόγο, γιατί οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται δραματικά.

Get it on Google Play Download on the App Store