Καταδίωξη στα 200+ χλμ./ώρα από μέσα (+video)

Έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε καταδιώξεις από ψηλά, με την κάμερα να απαθανατίζει το παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» από το ελικόπτερο. Εντυπωσιακά πλάνα είναι η αλήθεια, αλλά και κοινότυπα. Δεν σε βάζουν μέσα στη δράση, αλλά σε κρατάνε στη θέση του απλού παρατηρητή. Για να μπούμε πραγματικά στο κλίμα, χρειάζονται on board λήψεις. Μέσα από τους πρωταγωνιστές, σαν να είσαι στη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού.

Τα πλάνα μας έρχονται από την κομητεία Forsyth, όπου η αστυνομία κλήθηκε να καταδιώξει τον οδηγό μιας BMW M4 σε ταχύτητες που άγγιξαν ή και ξεπέρασαν τα 200 χλμ./ώρα. Ο 22χρονος Islam Aslanov πιάστηκε από τα ραντάρ των αστυνομικών να κινείται με 113 χλμ./ώρα, σε περιοχή όπου το όριο είναι 56 χλμ./ώρα. Αμέσως πήραν στο κατόπι τη λευκή BMW, αλλά αμέσως φάνηκε το πώς «καθαρίζει» ένα αυτοκίνητο με ισχύ στα 500 άλογα (480 η απλή, 510 η Competition). Σε αρκετά σημεία βλέπουμε πως χάνεται από το πεδίο του περιπολικού, το οποίο με τη σειρά του δεν είναι και κανένα «ψοφίμι» – χαρακτηριστικός ο βρυχηθμός του V8, δείγμα του τί έχει κάτω από το καπό το όργανο της τάξης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο τα μπλόκα και οι λωρίδες με τα καρφιά κάνουν δουλειά. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τμήμα επιβολής νόμου στον πλανήτη, το «άθλημα» των καταδιώξεων. Πέρα από τις ταινίες, παλιότερα είχαν ολόκληρο τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στις καταδιώξεις της αστυνομίας. Η M4 είναι πολύ γρήγορη μεν, αλλά δεν έχει αλεξίσφαιρα λάστιχα. Παρόλα αυτά, τα 3 από τα 4 κατάφεραν να αντέξουν στην επαφή με τα καρφιά. Μόνο το εμπρός δεξί έσκασε, αλλά ήταν αρκετό για να κάνει τον οδηγό της να μειώσει ταχύτητα. Ο αστυνομικός τον πρόλαβε και τον εξουδετέρωσε, εμβολίζοντάς τον στο πίσω μέρος και προκαλώντας τετακέ.

Get it on Google Play Download on the App Store