Lamborghini Aventador από 3D εκτυπωτή (+video)

Τελικά η τεχνολογία πέρα από το γεγονός ότι κάνει θαύματα, θα μας κατασκευάζει και τα supercars των ονείρων μας. Όπως αυτή η Lamborghini Aventador που δημιούργησε πατέρας και γιος!

Ο μπαμπάς, Sterling Backus, φυσικός στο επάγγελμα αποφάσισε να περάσει ποιοτικό χρόνο με τον γιο του, από το να παίζουν διάφορα video games σε έναν καναπέ και να είναι με ένα κινητό συνέχεια στο χέρι.

Δείτε ακόμα: Tι κοινό έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; (+video)

Τότε του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει μια ρεπλίκα της Aventador, εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από έναν 3D εκτυπωτή και μάλιστα σε κανονικό μέγεθος. Έτσι ξόδεψε 650 δολάρια για να αγοράσει τον εκτυπωτή QIDI Xpro, ενώ σε συνεργασία με δυο μικρότερους 3D εκτυπωτές ξεκίνησε τη δημιουργία των εξωτερικών μερών της Aventador. Αφού λοιπόν τα εκτύπωσε όλα, ξεκίνησε την συναρμολόγηση, όπου και ενίσχυσε τα εκτυπωμένα εξαρτήματα με ίνες άνθρακα για να αυξήσει την αντοχή τους. Κι ενώ έχουμε να κάνουμε με μια Aventador στην όψη, κάτω από το καπό έχουμε Αμερικάνικο μηχανικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης: Audi RS 3 ταπεινώνει Lamborghini Aventador S (+video)

Για την ακρίβεια έχει τοποθετηθεί το μοτέρ από μια Chevrolet Corvette του 2003, χωρητικότητας 5.7 λίτρων, το οποίο ο Backus βελτίωσε με την προσθήκη δυο τούρμπο. Όμως, το project δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει το κανάλι του YouTube lasersterling, μέσω του οποίου ενημερώνει το κοινό του για την πορεία του project.

Get it on Google Play Download on the App Store