Κίνδυνος – θάνατος οι σκιές στους δρόμους! (+video)

Αν έχει τύχει να περάσετε από δασική περιοχή, θα παρατηρήσατε τα παιχνίδια που κάνουν οι σκιές των δέντρων με την ορατότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στην διακεκομμένη πρόσπτωση του φωτός στο μάτι μέσα από τα δέντρα, το οποίο διαταράσσει την ισορροπία της όρασης και μπορεί να μπερδέψει τον οδηγό. Θα πει κανείς ότι με ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, λύνεται. Όμως αυτό που έτυχε σε έναν άτυχο Ρώσο, θα χρειαζόταν ραντάρ για να το αποτρέψει.

Δείτε ακόμα: Η μαγεία που κρύβεται στα βουλκανιζατέρ! (+video)

Οδηγώντας σε έναν δασικό δρόμο, είναι εμφανείς τα σημεία του οδοστρώματος που καλύπτονται από την «θαλπωρή» της σκιάς των δέντρων. Το προφανές θέλει και κάποιες από τις λακκούβες να απολαμβάνουν της ίδιας κάλυψης, όμως κανείς δεν περιμένει αυτό που εκτυλίσσεται προς το τέλος του video.

Όπως βλέπουμε στα αριστερά, ο δρόμος έχει υποχωρήσει δημιουργώντας μια τεράστια τρύπα. Στο συγκεκριμένο σημείο δέντρα δεν υπάρχουν για να την κρύψουν, οπότε είναι εύκολο να την εντοπίσει κανείς και να την αποφύγει. Για κακή τύχη του Ρώσου συνοδοιπόρου, δεν συμβαίνει το ίδιο μερικά μέτρα παρακάτω. Εκεί το φύλλωμα των δέντρων και ένας ευμεγέθης θάμνος ρίχνουν παχύ το πέπλο της σκιάς, κρύβοντας μία ολόκληρη τάφρο. Τη στιγμή που το κενό στον δρόμο γίνεται αντιληπτό από το οπτικό νεύρο, είναι πολύ αργά για αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο κυριολεκτικά πέφτει με τα μούτρα στο πελώριο άνοιγμα. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Έκανε τη Ferrari 360 Modena υποβρύχιο! (+video)

Οπότε ελαττώνουμε ταχύτητα σε περάσματα του είδους, τα οποία -ειδικά τον χειμώνα- συνηθίζουν να κρύβουν «μαύρο πάγο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ολισθηρότητα του οδοστρώματος και την οδική ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store