«Κομμάτια» με το νέο VW Golf GTI (+video)

Τα πλάνα από γρήγορα περάσματα του νέου VW Golf δεν λείπουν, είτε μιλάμε για το απλό GTI, το TCR ή το R. Τα περισσότερα από τις δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring και αρκούντως εντυπωσιακά. Όμως σαν το σημερινό, όπου το GTI πηγαίνει «κομμάτια» δεν υπάρχει!

Δείτε ακόμα: Έρχεται το «σκληρό» VW Golf GTI TCR (+video)

Η 8η γενιά του γερμανικού hot hatch πηγαίνει κυριολεκτικά στα όρια εντός βρετανικού σιρκουί, με το μενού να περιλαμβάνει αλλαγές κατεύθυνσης, πλασαρίσματα, drifts και οριακά φρεναρίσματα. Επίσης, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το νέο GTI στο σλάλομ, από το οποίο περνάει με ανεπαίσθητες κλίσεις και πρακτικά ανεπηρέαστο από τις μεταφορές βάρους.

Να θυμίσουμε πως το Golf GTI MK8 έχει κάτω από το καπό τον 2λιτρο TSI σε απόδοση 245 ίππων και 370 Nm. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είναι η στάνταρ επιλογή, με το 7άρι DSG να διατίθεται προαιρετικά. Το σύστημα ηλεκτρονικού μπλοκέ XDS είναι επίσης στάνταρ, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ DCC (Dynamic Chassis Control) να αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού και να διαθέτουν 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: Individual, Comfort, Eco και Sport. Ένα νέο σύστημα, ονόματι Vehicle Dynamics Manager, αναλαμβάνει τη διαχείριση και παραμετροποίησή τους.

Διαβάστε επίσης: 347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

Επίσημα στοιχεία επιδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να ολοκληρώνεται σε περίπου 6 δλ. και η τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

https://www.facebook.com/evomagazine/videos/615839615681345/?t=1

Get it on Google Play Download on the App Store