Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κόντρες μεταξύ hot hatches, υπεραυτοκινήτων και super sedan. Κατηγοριών, δηλαδή, που περιμένεις να συναντήσεις σε «διαξιφισμούς» στην ευθεία. Το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια ακόμα και τα SUV άρχισαν να εποφθαλμιούν το προνόμιο του «κοντράκια», με πρώτο και καλύτερο διδάξαντα την Porsche Cayenne Turbo.

Το βρετανικό carwow έκανε «φάουλ» που δεν συμπεριέλαβε το SUV από το Τσουφενχάουζεν, όμως τουλάχιστον υπάρχει η Lamborghini Urus που μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με την Porsche. Ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης είναι δυο εκ των κυριότερων, με τον 4λιτρο twinturbo V8 εδώ να αποδίδει 650 ίππους και να εγγυάται επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. (δείτε την να κάνει 2,93 δλ. για την ίδια μέτρηση), αλλά και 305 χλμ./ώρα τελικής. Με δυο λόγια, το ταχύτερο SUV στον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Μπορεί το Defender των 405 PS να κερδίσει το Civic Type R; (+video)

Διαφορετική άποψη εκφέρει το Tesla Model X, του οποίου τα διαπιστευτήρια είναι από καιρό κατατεθειμένα. Το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης από τα 4, αποδίδει 772 ίππους και 962 Nm ροπής στην έκδοση P100D. Τα νούμερα επιδόσεων που δίνουν οι 2 ηλεκτροκινητήρες κυμαίνονται στα 3,2 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και η τελική περιορίζεται στα 249 χλμ./ώρα για τεχνικούς λόγους (υπερθέρμανη μπαταριών). Στο ίδιο μήκος κύματος και το Range Rover Sport SVR, με τον 5λιτρο κομπρεσοράτο V8 της Jaguar F-Type να παράγει 575 ίππους και 700 Nm ροπής και να προσφέρει ένα 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 4 δλ. και τελική 280 χλμ./ώρα. Τελευταία, αλλά ουχί λιγότερο σημαντική, η Mercedes-AMG G63 των 580 ίππων και 761 Nm ροπής από επίσης 4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε διάταξη V8. Οι επιδόσεις είναι κομματάκι υποδεέστερες, ελέω μεγαλύτερου βάρους και χειρότερης αεροδυναμικής, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,4 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Audi TT RS κάνει το R8 να ζηλεύει (+video)

Όλα δείχνουν ντέρμπι μεταξύ Tesla και Lambo. Τι συνέβη τελικά; Η απάντηση με ένα κλικ

Get it on Google Play Download on the App Store