«Κουβάρια» η BMW M4 CSL στο ‘Ring (+video)

Ομολογουμένως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η βαυαρική μάρκα προσέφερε στο αγοραστικό κοινό της ένα CSL μοντέλο. Για την ακρίβεια από το 2004, όπου και είχαμε απολαύσει την εκπληκτική BMW M3 CSL.

Η M4 είναι πανέτοιμη να επανεκκινήσει τις μηχανές της παράδοσης, αν κρίνουμε από τα πλάνα των δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring. Ακόμα και κάτω από το καμουφλάζ, οι αεροδυναμικές προσθήκες δεν κρύβονται. Ο εμπρός προφυλακτήρας αποκτά την επιθετικότητα που ενδεχομένως λείπει από την απλή M4, με το έντονο splitter να «μακιγιάρει» την αμφιλεγόμενη μάσκα. Οι πλαϊνές ποδιές και ο μεγαλύτερος διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε η αεροτομή στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ.

Εκτός από αυτά, το ανθρακόνημα αναμένεται να αποτελεί το υλικό κατασκευής των καθισμάτων και αρκετών επενδύσεων στο εσωτερικό, κατά τα πρότυπα της M5 CS.

Για κάτω από το καπό τώρα, το τοπίο είναι θολό. Η ισχύς είναι δεδομένο πως θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της Competition, όμως πόση ισχύ πλέον των 510 ίππων θα έχει ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo, παραμένει άγνωστο. Αλλαγές λογικά θα συνοδεύουν και τη λειτουργία του 8τάχυτου αυτόματου, με πιο γρήγορες αλλαγές, ενώ βελτιώσεις θα πρέπει να περιμένουμε σε αναρτήσεις, φρένα και διαφορικό.

Get it on Google Play Download on the App Store