Κρεμάει σαγόνια το γκάζι του Tesla Model Y (+video)

Μπορεί τα Model 3 και Model S να μονοπωλούν τις παρουσίες σε video όπου συγκλονίζουν κοινό και αντιπάλους με το γκάζι τους, παράλληλα με guest εμφανίσεις του Model X, όμως δεν πάει καθόλου πίσω ούτε το Model Y. Γιατί μπορεί να είναι το μικρότερο μοντέλο της γκάμας, αλλά δεν παύει να είναι Tesla.

Η κορυφαία του έκδοση δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγαλύτερα «αδέρφια» του. To Model Y Performance εφοδιάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω) συνολικής απόδοσης 462 ίππων και 639 Nm, αν και δυναμόμετρα το τοποθετούν στα 502 άλογα «τροχό»! Η Tesla ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα, όμως άλλο να το βλέπεις επί χάρτου και άλλο να βλέπεις το γκάζι του σε πρώτο πλάνο.

Το AutoTop NL πήρε ένα Model Y Performance και το εξαπέλυσε στην autobahn, καταγράφοντας αριθμούς που θα ζήλευαν αν όχι υπεραυτοκίνητα, τουλάχιστον κατασκευές επιπέδου BMW M3 Competition. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,1 δλ., τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 16,3 δλ. και το 400άρι ολοκληρώνεται σε 12,2 δλ. Όλα αυτά με ησυχία παιδικού σταθμού κατά την ώρα του ύπνου στην καμπίνα. Αυτό που πραγματικά σε στέλνει για σέρβις κάτω γνάθου, όμως, είναι ο αμείωτος ρυθμός επιτάχυνσης και το πόσο γρήγορα φτάνει στην τελική του. Μόλις 42,77 δλ. χρειάζεται για να δείξει το GPS 250 χλμ./ώρα, χρόνος που στην ουσία είναι πολύ καλύτερος, καθώς τα 248 χλμ./ώρα (όπου μάλλον μπαίνει ο κόφτης) ήρθαν αρκετά δευτερόλεπτα ταχύτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store