Lada Niva 1.500 ίππων «εξατμίζει» τα Audi RS! (+video)

Τα μόνα ενδεχόμενα που μπορούμε να δούμε το Lada Niva σε κόντρα, αφορούν εκτός δρόμου μονομαχίες ή αναμετρήσεις με άλλες, εξίσου «γρήγορες» κατασκευές. Εκεί έξω όμως, υπάρχει ένας Ρώσος που πραγματικά επαναπροσδιορίζει την έννοια «ταχύτητα» για τα Niva.

Το μαύρο Lada που ακολουθεί, εξωτερικά δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από όσα έχουμε συνηθίσει. Οι ζάντες είναι μόνο διαφορετικές, ενώ το έμπειρο μάτι θα εντοπίσει πως τα ψηλοπρόφιλα ελαστικά, δεν συνοδεύονται από το καθιερωμένο «τακούνι» των χωμάτινων που έχουμε συνηθίσει στα Niva. Εδώ, αντίθετα, έχουμε μια τετράδα που θυμίζει αγωνιστικά dragster. Για την ακρίβεια, είναι «μπαλόνια» dragster! Τι δουλειά έχουν σε ένα σκληροτράχηλο 4×4;

Δείτε επίσης: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Η απάντηση έρχεται από τον μανιασμένο V8 LS, που κρύβεται κάτω από το καπό. Σε εργοστασιακή μορφή, κυμαίνεται από 460 έως 670 άλογα – αναλόγως κυβισμού, ατμοσφαιρικής ή κομπρεσοράτης φύσης, κλπ. Ως γνήσιος αμερικανικός V8, είναι αξιόπιστος, απλός στη συντήρηση και ακόμα απλούστερος στη βελτίωση. Με την προσθήκη 2 τούρμπο ας πούμε, φτάνει ή και ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Εδώ μιλάμε για 1.500 άλογα! Πάνω από το 18πλάσιο της εργοστασιακής ιπποδύναμης (83 άλογα βγάζει ο 1.700άρης τετρακύλινδρος) βομβαρδίζει το άμοιρο σασί του αυτοκινήτου, που το βλέπουμε να χοροπηδάει στους άκαμπτους άξονες, έρμαιο της επιτάχυνσης.

Δείτε ακόμα: Skoda Target ταπεινώνει Ferrari 458 Italia! (+video)

Παρόλα αυτά, πρόβλημα πρόσφυσης δεν τίθεται. Ούτε ελέγχου. Μπορεί να χοροπηδάει, αλλά τα ελαστικά δεν χάνουν επαφή με το οδόστρωμα – για κακή τύχη όποιου νομίσει ότι έχει να κάνει με ένα απλό Niva 1.7 Turbo. Βελτιωμένα Audi RS 3 και RS 6, μαζί με μια ανάλογη BMW M3 E30, έφαγαν το ξύλο της αρκούδας από τη ρωσική «αρκούδα».

Get it on Google Play Download on the App Store