Ατίθασο Lada Niva 1.7 λτ. turbo! (+videos)

Το Lada Niva από το 1977 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά παραμένει σχεδόν ίδιο μέχρι σήμερα με κάποιες απαραίτητες αλλαγές και είναι γνωστό για τις πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητές του. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είναι απαρχαιωμένο, όπως φυσικά και στον κινητήρα.

Δείτε ακόμη: «Σκυλί» το μοτέρ του Lada. Δουλεύει και με λάδι μαγειρέματος… (+video)

Την κίνηση του Niva αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.7 λτ. με απόδοση 83 ίππους και 129 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 137 χλμ./ώρα. Πως θα σας ακούγονταν όμως ένα Niva με 200 άλογα;

Και όμως ένας μερακλής ιδιοκτήτης ενός Niva, ο οποίος προφανώς αγαπάει πολύ το αυτοκίνητό του έχει κάνει αρκετές μετατροπές, αισθητικές αλλά και μηχανικές. Εξωτερικά το βελτιωμένο Niva διαθέτει νέα φώτα LED, νέες ζάντες και λάστιχα, σκαλοπάτια στα πλαϊνά και νέα εξάτμιση. Κανείς όμως δεν φαντάζεται ότι αυτό το Niva έχει κάτω από το καπό του 200 ίππους.

Δείτε ακόμη: Ξέθαψε ένα χρόνο μετά Toyota, Audi και Lada: Ποιο πήρε εμπρός; (+video)

Στον παλαίμαχο κινητήρα των 1.7 λτ. τοποθετήθηκε turbo για να φτάσει τα 200 άλογα, ενώ έχουν γίνει και άλλες μετατροπές. Επίσης, έχουν γίνει απαραίτητες αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις και στα φρένα για να τιθασεύσει αυτή την ισχύ.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο το Niva των 200 ίππων να επιταχύνει ακαριαία:

Get it on Google Play Download on the App Store