Lamborghini 3.000 ίππων με τελική 402 χλμ./ώρα! (+video)

Όταν το 2005, η Bugatti Veyron είχε πετύχει την τελική των 402 χλμ./ώρα, τότε ο κόσμος της αυτοκίνησης είχε εκστασιαστεί. Σήμερα υπάρχουν μερικά βελτιωμένα μοντέλα που το νούμερο αυτό το έχουν για… πλάκα!

Όπως η εικονιζόμενη Lamborghini Huracan Performante που βλέπετε, την οποία έχει βελτιώσει ο οίκος Underground Racing φτάνοντας την ισχύ της στους 3.000 ίππους. Βέβαια η Bugatti Veyron δεν χρειάστηκε 3.000 ίππους για να φτάσει τα 407 χλμ./ώρα τελικής, αλλά 1.001 ίππους από τον W16 κινητήρα των 8.0 λτ.

Δείτε ακόμα: Η Lamborghini Urus ισοπεδώνει την Porsche Cayenne Turbo (+video)

Τα πρώτα βελτιωτικά κομμάτια που τοποθετήθηκαν στη συγκεκριμένη Huracan ήταν δυο νέες τουρμπίνες ώστε να φτάσει η ιπποδύναμη στο εξωφρενικό νούμερο που διαβάσατε παραπάνω. Μάλιστα όπως ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι βελτιωτές της, το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, άγγιζε με ευκολία την ταχύτητα των 376 χλμ./ώρα και μάλιστα με τις απλές ρυθμίσεις κι όχι στο hardcore πρόγραμμα «Ultimate Attack Mode». Αυτό που σύμφωνα με τους μηχανικούς είναι άξιο αναφοράς δεν είναι τόσο η τεράστια τελική ταχύτητα, αλλά το γεγονός πως την επιτυγχάνει σε μόλις 804 μέτρα ευθείας και μάλιστα από στάση!

Δείτε το βίντεο με μερικές δυνατές επιταχύνσεις της Huracan Performante από αγώνες dragster στους οποίος μετέχει η ομάδα!


Get it on Google Play Download on the App Store