Χορευτικά με Lancia Delta Integrale 530 PS (+video)

Το όνομα και μόνο «Delta Integrale» προκαλεί θαυμασμό έως και ανατριχίλα στους απανταχού φίλους της αυτοκίνησης. Κάθε «βενζινοαίματος» που σέβεται τον εαυτό του θα ήθελε μια τετρακίνητη Lancia για να βγάλει γούστα, ακόμα και σήμερα. Γιατί μπορεί να έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που λανσαρίστηκε, όμως δεν παύει να δείχνει τα δόντια της και να σκορπίζει ρίγη θαυμασμού.

Δείτε ακόμα: Lancia Delta ECV: μία ιστορία καινοτομίας και υπεροχής

Δεν μιλάμε μόνο για εργοστασιακές «κυρίες». Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο ήταν και παραμένει πολύ φίλος της βελτίωσης. Θα θυμάστε στα μέρη μας την Integrale του Γρηγόρη Δημητριάδη, από την ACE Motorsport, που έχει αφήσει εποχή στα dragstrips. Ακόμα και σε λιγότερο extreme μορφή, η Integrale μπορεί να διδάξει τα σημερινά τετρακίνητα αρκετά πράγματα, ειδικά σε περιβάλλον με αλλεπάλληλες στροφές. Όπως ένα καρτοδρόμιο, ας πούμε.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα δίνατε για μια Lancia Delta Integrale;

H «χορευτική» Evo 2 των παρακάτω πλάνων, δεν αποδίδει 215 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και 314 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. Που ακόμα και εργοστασιακή, μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5,8 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα βελτιωμένο μοτέρ, στα 530 άλογα! Το αυτοκίνητο δεν έχει αφεθεί έρμαιο της υπερδιπλάσιας ισχύος, φέροντας αναβαθμίσεις σε ανάρτησης και πλαίσιο. Για αυτό και διαχειρίζεται με τέτοια άνεση τα φορτία, έχοντας και έναν ιδιαίτερα ικανό χειριστή στα πηδάλια. Συνδυασμός που ισοδυναμεί με εγγυημένη απόλαυση!

Δείτε ακόμα: Εκρηκτική Lancia Delta Integrale 700 ίππων (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store