«Λιοντάρι» το Peugeot 508 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Τα ρητά και οι νουθεσίες είναι βγαλμένες από την ζωή. Για παράδειγμα, είναι γνωστή η άποψη πως «οι Γάλλοι ξέρουν να στρίβουν». Δεν πηγάζει από το πουθενά, καθώς τα γαλλικά αυτοκίνητα έχουν αφήσει το διαχρονικό στίγμα τους σε στροφιλίκια σε όλο τον κόσμο, με την Peugeot και τα μοντέλα της (να ξεκινήσουμε από το 205 GTi και να φτάσουμε στο 106 Rallye και το πρόσφατο 208 GTi by Peugeot Sport) να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση της κληρονομιάς.

Δείτε ακόμα: Peugeot 508 Sport Engineered με επιδόσεις Audi RS 4! (+video)

Οπότε η εξαιρετική επίδοση του νέου 508 στο τεστ αποφυγής ταράνδου, είναι κατά τι αναμενόμενη. Το ενδιαφέρον έγκειται στο «πόσο»; Η γαλλική μπερλίνα, λοιπόν, αποδείχθηκε εφάμιλλη σκληροπυρηνικών χάτσμπακ (βλέπε Honda Civic Type R), σπορ κουπέ (Ford Mustang) και πανάλαφρων roadster (Mazda MX-5). Το σημαντικότερο; «Εξαφάνισε» το ευθέως ανταγωνιστικό VW Arteon, ξεπερνώντας σχεδόν κατά 10 χλμ./ώρα την επίδοση του γερμανικού σεντάν!

Διαβάστε επίσης: «Τρένο» το νέο Ford Focus στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Τα 77 χλμ./ώρα του km77.com ούτε που κέντρισαν το ενδιαφέρον του 508, το οποίο πέρασε με διεκπεραιωτικό τρόπο τον εν λόγω σκόπελο. Ούτε τα 80 χλμ./ώρα φάνηκαν να απασχολούν τον συνδυασμό ανάρτησης-πλαισίου-ελαστικών της ναυαρχίδας της Peugeot, ενώ και τα 82 χλμ./ώρα ξεπεράστηκαν με σχετική άνεση, αν και χρειάστηκαν 2 προσπάθειες.

Get it on Google Play Download on the App Store