Mercedes-AMG A35 βάζει μυαλό σε VW Golf GTI MK5

Το επίπεδο έχει ανέβει σε τέτοια επίπεδα στα hot hatches, που άλλοτε γρήγορα μοντέλα δεν μπορούν να σταθούν ούτε στο ελάχιστο δίπλα στα καινούργια. Ακόμα κι αν είναι βελτιωμένα. Ένα VW Golf GTI MK5 πέρασε από ταχύρρυθμα μαθήματα προσαρμογής, όταν αποφάσισε να προκαλέσει τη Mercedes-AMG A35.

H μικρή αδερφή της A45 έχει τον ίδιο 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, κοινό 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και πανομοιότυπο σύστημα τετρακίνησης. Η απόδοση είναι πιο χαμηλή, στα 306 άλογα και 400 Nm, όμως από επιδόσεις κυμαίνεται σε επίπεδα παλαιότερων C63 AMG. Τα 4,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα είναι παραπάνω από ενδεικτικά, την ώρα που η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

To «5άρι» Golf GTI επανέφερε τον γεννήτορα της κατηγορίας στο σωστό μονοπάτι, το 2004, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις ανάγκες του οδηγού. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά πασπαλίστηκαν με τον 2.0 TSI και τους 200 ίππους του, που συνδυάζονταν με 6άρι χειροκίνητο ή DSG. Με το δεύτερο, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονταν σε 6,9 δλ. και η τελική έφτανε τα 240 χλμ./ώρα. Εργοστασιακά. Επειδή όμως ελάχιστα έμειναν έτσι, πλέον τα περισσότερα MK5 GTI βρίσκονται τουλάχιστον στα 250-300 άλογα, ενώ υπάρχουν και αρκετά ισχυρότερες προτάσεις.

Η συγκεκριμένη δεν γνωρίζουμε πόση ισχύ στέλνει στους εμπρός τροχούς, όμως δεδομένα έχει μειονέκτημα απέναντι στην τετρακίνητη AMG. Κάτι που διαπίστωσε επώδυνα στο 400άρι, καθώς το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να βλέπει τη Mercedes στον ορίζοντα.

https://www.youtube.com/watch?v=LGvmKI8Lmok

Get it on Google Play Download on the App Store