«Μπούκες» του Hyundai Ioniq 5 N στο Nurburgring (+video)

Η Hyundai εξελίσσει με γοργούς ρυθμούς το Ioniq 5 N, γράφοντας υπερωρίες στο «σπίτι» όλων των N: το Nurburgring. Οι Κορεάτες γυρνούν την «Πράσινη Κόλαση» με το κορυφαίο Ioniq από πέρσι, θέλοντας να είναι έτοιμο το αυτοκίνητο για ντεμπούτο στο τέλος της χρονιάς.

Προς το παρόν δεν έχουμε ούτε καν μια εικόνα χωρίς καμουφλάζ, το οποίο καλύπτει το Ioniq 5 N σε όλη του την έκταση – πλην φωτιστικών σωμάτων. Το μόνο που καταδεικνύει τη φύση του μοντέλου είναι οι 5άκτινες δίμπρατσες μαύρες ζάντες και τα μεγάλα δισκόφρενα πίσω τους, αν και στα πρόσφατα πλάνα από το Nordschleiffe το ηλεκτρικό Hyundai εμφανίζεται με μια τετράδα ειδικούς τροχούς, που φέρουν μετρητικό εξοπλισμό.

Κάτω από το παρουσιαστικό κρύβεται το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Στο EV6 GT η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 405 χλμ. και μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% εντός 18 λεπτών, οπότε -εκτός απροόπτου- παρεμφερή στοιχεία θα χαρακτηρίζουν το Ioniq 5 N. Βέβαια, το Hyundai λογικά θα έχει πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο (αεροτομές, splitter, διαχύτης κλπ) οπότε δεν αποκλείεται τα νούμερα αυτονομίας να είναι ελαφρώς χαμηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store