Να γιατί δεν παίρνουμε στιγμή τα μάτια μας από το δρόμο (+video)

O δρόμος, λένε, είναι σαν μωρό: δεν πρέπει ποτέ να το αφήνεις από τα μάτια σου. Ακόμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα είναι ικανά να φέρουν την καταστροφή, όπως πολύ διδακτικά -και επίπονα για τον ίδιο- μας δείχνει ένας οδηγός φορτηγού από τις Η.Π.Α.

Το video έρχεται από τις on board κάμερες του οχήματος και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως παραδείγματος προς αποφυγή, καθώς εμφανίζει έναν άνθρωπο να οδηγεί και ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί ψαλίδι! Ο οδηγός παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο και το στρέφει στα πόδια του, όπου υπάρχει κάτι (χαρτιά λογικά) που χρήζει περιποίησης από ψαλίδι. Αυτή η στιγμή ήταν αρκετή για να φύγει το βαρύ όχημα προς τα αριστερά, να πατήσει εκτός δρόμου, να χάσουν πρόσφυση οι τροχοί και να ακολουθήσει το χάος.

Ο οδηγός πιάνει έντρομος το τιμόνι μαζί με το ψαλίδι, ρισκάροντας την απώλεια δακτύλων ακόμα κι αν προλάβαινε να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το φορτηγό. Για καλή του τύχη τα δάχτυλα έμειναν στη θέση τους, για κακή του δεν κατάφερε να κρατηθεί στο οδόστρωμα. Το όχημα άρχισε να ταξιδεύει μεταξύ χαντακίων, πινακίδων, φρακτών και στύλων, κάνοντας τον οδηγό να χοροπηδάει στο κάθισμα από τις αναταράξεις. Ευτυχώς, μέσα σε όλα, φόραγε τη ζώνη του και γλίτωσε τα χειρότερα. Η πορεία του φορτηγού σταμάτησε τελικά σε μια κολώνα, με το σοκ στο πρόσωπο του οδηγού να είναι εμφανέστατο.

Εκτός από την αμέλεια και την αφαίρεση της προσοχής, κατηγορείται και για υπερβολική ταχύτητα. Τα δεδομένα της κάμερας δείχνουν πως πήγαινε με 64 μίλια/ώρα (103 χλμ./ώρα) όταν έχασε τον έλεγχο, σε περιοχή με όριο τα 60 μίλια/ώρα (96 χλμ./ώρα).

Second and Third View Distracted Driver from IdiotsInCars

Distracted Driver from IdiotsInCars

Get it on Google Play Download on the App Store