Να τι γίνεται όταν πλένεις το αμάξι με πίεση 3.000 bar (+video)

Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος για την ορθότητα και την χρησιμότητα ενός video, στο οποίο απεικονίζεται ένας άνθρωπος να εξαπολύει νερό με πίεση μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται για να κόψεις πέτρα σε ένα αυτοκίνητο. Δυο λόγους μπορέσαμε να σκεφτούμε: αφενός για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το νεράκι του Θεού -κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις-, αφετέρου για να εκτιμήσουμε τα πλυντήρια αυτοκινήτων και να δούμε πως υπάρχουν και χειρότερα.

Δείτε ακόμα: Aπό «φιτίλια»…βιτρίνα σε 2 εβδομάδες (+video)

H SpotOnStudios.dk είναι μια εταιρία παραγωγής, η οποία ειδικεύεται στην δημιουργία σύντομων και μυστήριων video σαν αυτό που θα παρακολουθήσουμε. Εκεί θα δούμε έναν άνθρωπο ντυμένο σαν εμπειρογνώμονα του ΚΕΛΠΝΟ μετά το ξέσπασμα επιδημίας, να χρησιμοποιεί ένα πλυστικό μηχάνημα που εκτοξεύει νερό με πίεση 3.000 bar. Ή για να το θέσουμε πιο εντυπωσιακά, 43.500 psi. Σημειωτέον η κοπή πέτρας στα λατομεία με τα ανάλογα μηχανήματα (όχι πλυστικά) που χρησιμοποιούν νερό, απαιτεί μόλις 15.000 psi ενώ κοντά στις 20.000 psi κυμαίνεται η διαδικασία βαφής των καραβιών (όπου δεν χρησιμοποιείται αμμοβολή). Με αυτά κατά νου, και πολύ άντεξε το δύσμοιρο Peugeot 206.

Διαβάστε επίσης: Lada Niva turbo με 200 άλογα… εκτοξεύεται! (+videos)

Πλαστικά προστατευτικά και τζάμια έσπασαν με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έσκασαν μέχρι και τα λάστιχα. Παρόλα αυτά τα πλαστικά τμήματα έμειναν στη θέση τους (άλλο που έσπασαν κι αυτά σε πολλά σημεία). Τουλάχιστον δεν έμεινε ίχνος από κουτσουλιές και ρετσίνα…

Get it on Google Play Download on the App Store