Να τι συμβαίνει όταν πλένεις το αυτοκίνητο με την Πυροσβεστική (+video)

Έχουμε πολλάκις αναφέρει ότι κανένα πλάνο με αυτοκίνητα και Ρώσους δεν προκαλεί πια εντύπωση. Είτε μιλάμε για κινητήρες αεροσκαφών σε BMW, είτε για απλές στροφές σε διασταυρώσεις, η Ρωσία παρέχει άπλετο υλικό.

Για σήμερα έχουμε μια φαινομενικά απλή διαδικασία: το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Ο νορμάλ κόσμος χρησιμοποιεί λάστιχο, πλυστικό ή επισκέπτεται το αντίστοιχο πλυντήριο. Στην Ρωσία και το Garage54 εν προκειμένω, επιστρατεύεται η Πυροσβεστική. Το «θύμα» δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από Lada. Σκοπός; Να απομακρυνθούν οι μπογιές από το αμάξωμα, που έπεσαν σε κάποιο άλλο πείραμα που είχε υποβληθεί το δύσμοιρο σεντάν.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν πλένεις το αμάξι με πίεση 3.000 bar (+video)

Η πίεση που μπορεί να αναπτύξει ο μηχανισμός πυρόσβεσης -αναλόγως τύπου οχήματος- φτάνει τις 2.000 bar. Το συγκεκριμένο ψεκάζει 40 λίτρα/δευτερόλεπτο. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα καθημερινό πλυστικό έχει ισχύ 7 λίτρων/λεπτό! Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η μάνικα ψεκάζει σε πλήρη ισχύ, χρειάζονται 2 άντρες για να την κουμαντάρουν – και πάλι, τους «παίρνει» πίσω. Βλέποντας το video, περιμένεις κάποια στιγμή να σπάσουν τα παράθυρα, να φύγουν οι τσιμούχες, γενικά να δεις το Lada να παθαίνει εκτεταμένες ζημιές. Όμως το ρωσικό αυτοκίνητο αποδεικνύεται «σκύλος» και αντέχει! Δεν παθαίνει το παραμικρό, πέρα από το ξήλωμα των καθρεπτών και την εισροή υδάτων στην καμπίνα των επιβατών.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί δεν ανοίγουμε την τάπα του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό (+video)

Εν συνεχεία επιστρατεύεται ένα κομπρεσέρ, που πολλαπλασιάζει την ψεκαστική ισχύ. Μόνο τότε -και κατόπιν επιμονής- παραδίδει πνεύμα ένα παράθυρο, με το υπόλοιπο αυτοκίνητο να μένει ανέπαφο. Και πεντακάθαρο!

Get it on Google Play Download on the App Store