Να τι συμβαίνει όταν βάζεις όπισθεν στα 100 χλμ./ώρα (+video)

Ο Ρώσος φίλος μας από το Garage54 έχει πραγματοποιήσει πολλά πειράματα. Αρκετά εξ αυτών, αντικειμενικά κρίνονται ως άσκοπα. Άλλα ως σκληρά. Αυτό που θα δούμε σήμερα, όμως, φτάνει στα όρια του βάναυσου. Και φυσικά περιλαμβάνει την εμπλοκή της όπισθεν εν κινήσει.

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν βάζαμε τη «rally» εν κινήσει, οι περισσότεροι γνωρίζουμε την κατάληξη, κανείς δεν το έχει κάνει πράξη. Ο καραφλός επιστήμων αυτή τη φορά δεν επέλεξε Lada, προφανώς γιατί δεν βρήκε κάποιο με αυτόματο κιβώτιο. Μάλιστα! Το σημερινό πείραμα παρουσιάζει μια παραλλαγή: δεν αφορά χειροκίνητο αυτοκίνητο. Και δεν πρόκειται για κάποιο παλιό, ούτε. Στην προκειμένη έχουμε να κάνουμε με ένα Toyota RAV4 2ης γενιάς. Για πολλούς το καλύτερο RAV4 που έχει κατασκευαστεί, το πιο καλοστημένο, το πιο σπορ και το πιο αξιόπιστο. Την επαλήθευση του τελευταίου σκέλους, ανέλαβε ο Ρώσος YouTuber.

Δείτε ακόμα: Να τι συμβαίνει όταν ρίχνεις μελάνι εκτυπωτή στο ντεπόζιτο (+video)

O παρουσιαστής και ιθύνων νους του Garage54 έβαλε επανειλημμένα όπισθεν στο 4άρι αυτόματο του ιαπωνικού SUV, σε ταχύτητες 20 και 40 χλμ./ώρα. Η δικλείδα ασφαλείας απέτρεψε την άμεση εμπλοκή, περιμένοντας τις στροφές και την ταχύτητα να πέσουν πριν κουμπώσει την όπισθεν. Κατόπιν αρχίζει τις πατέντες κάτω από το καπό, αποσυνδέοντας τη φίσα του επιλογέα ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές στο εγχείρημα. Τελικώς, και ύστερα από πολλές προσπάθειες στα 60 και 80 χλμ./ώρα με τέρμα γκάζι, η πολυπόθητη όπισθεν ήρθε σε ζεύξη με τα υπόλοιπα γρανάζια στα 100 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Παρατημένη Lamborghini Murcielago σε κοντέινερ

Είναι εντυπωσιακό πως το κιβώτιο δεν διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, απλά η όπισθεν παρέδωσε πνεύμα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, το γεγονός πως οι Ρώσοι περίμεναν «να συμβεί κάτι, αλλά όχι τόσο έντονο». Σε εμπλοκή της όπισθεν εν κινήσει στα 100 χλμ./ώρα…

Get it on Google Play Download on the App Store