Νέο ρεκόρ από το Renault Megane RS Trophy-R (+video)

Το κορυφαίο Renault Megane RS συνεχίζει την περιοδεία του στις ανά τον κόσμο πίστες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το Nurburgring και το Spa-Franchochamps, ήρθε η ώρα να πέσει άλλο ένα «κάστρο».

Δείτε ακόμα: Το VW Golf GTI TCR μετριέται με το Renault Megane R.S. Trophy (+video)

Η πίστα The Bend Motorsport Park στην Αυστραλία, ήταν το τελευταίο «θύμα» του γαλλικού hot-hatch, με χρόνο 2.14.316 και τον οδηγό αγώνων James Moffat πίσω από το τιμόνι.

Οι διαφορές του Trophy-R εντοπίζονται στην εκτεταμένη δίαιτα, που είχε ως αποτέλεσμα να ζυγίζει 130 κιλά λιγότερο από το Trophy (κοντά στα 1290 συνολικά), την ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης, τα κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και πρόσθετες βελτιώσεις στην αεροδυναμική και το σασί. Για την εξέλιξη της ειδικής έκδοσης που σημείωσε το ρεκόρ, η Renault συνεργάστηκε με τις Akrapovic (σύστημα εξαγωγής), Brembo (φρένα), Bridgestone (ελαστικά), Ohlins (αμορτισέρ) και Sabelt (καθίσματα και ζώνες ασφαλείας).

Διαβάστε επίσης: Αγωνιστικό LADA Vesta με μοτέρ Renault Megane RS!

Κάτω από το καπό του συναντάμε ο γνωστός 1.800αρης τούρμπο των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με το μοτέρ που βρίσκεται στο απλό Trophy. Σε αντίθεση με εκείνο, στο Trophy-R η ισχύς φτάνει στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store