Nissan GT-R 1.000HP τραβάει νταλίκα στο χιόνι (+video)

Το GT-R έχει κερδίσει με το σπαθί του τον χαρακτηρισμό του «everyday supercar». Του υπεραυτοκινήτου που μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε μέρα, συνδυάζοντας ιλιγγιώδεις επιδόσεις και ασυναγώνιστη χρηστικότητα. Ο «Godzilla» μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δλ. και να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, φιλοξενώντας ταυτόχρονα 4 επιβάτες (με πολλές παραχωρήσεις οι πίσω, βέβαια) και 315 λίτρα αποσκευών. Την ίδια ώρα, δε, μπορεί να ξεκολλάει από το χιόνι ολόκληρες νταλίκες.

Ένας από τα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά του all around χαρακτήρα στον «Σαμουράι» της Nissan, είναι το σύστημα τετρακίνησης και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Συνδυασμός που καθιστούν αξιοποιήσιμη την ισχύ του 3.8 V6 twinturbo σχεδόν ανεξαρτήτως συνθηκών και κατάστασης κινητήρα. Ο VR38DETT βελτιώνεται με τον «αέρα», φτάνοντας -και ξεπερνώντας- σε αρκετές περιπτώσεις τα 1.000 άλογα. Μια από αυτές συναντάμε στο συγκεκριμένο GT-R, που είναι από την πρώτη παρτίδα R35 που κυκλοφόρησαν.

Μεταξύ 2007 και 2009, ο κινητήρας απέδιδε 485 ίππους και 583 Nm ροπής. Εννοείται ότι ελάχιστα διατηρούνται σε εργοστασιακή εκτέλεση, με το εν λόγω να είναι ένα από τα ισχυρότερα που κυκλοφορούν. Η απόδοση φτάνει τα 1.000 άλογα και, όπως μας βοηθάει να διαπιστώσουμε το Volvo FH500, δεν χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες dragster. O βελτιωμένος «Godzilla» λειτουργεί και ως ιδανικό ρυμουλκό φορτηγών, τραβώντας με άνεση τη σουηδική νταλίκα στο χιονισμένο οδόστρωμα, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται από ανηφορική κλίση!

Get it on Google Play Download on the App Store