Nissan GT-R Nismo και Honda NSX πάνε «φτερό με φτερό» (+video)

Ο «Godzilla» είναι γνωστό ότι αρέσκεται να πρωταγωνιστεί σε video με πάσης φύσεως κόντρες. Και συνήθως κερδίζει. Ο συνδυασμός του twinturbo V6 των 3.8 λίτρων και του υπερ-εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης αποτελούν σχεδόν ακαταμάχητο δίδυμο. Το «σχεδόν» αφορά πολύ λίγες εξαιρέσεις, όπως αυτή ενός αυτοκινήτου με τα ίδια χαρακτηριστικά πάνω-κάτω. Σαν το Honda NSX, δηλαδή.

Δείτε ακόμα: Στην πίστα με το Nissan GT-R των 900.000 ευρώ (+video)

Η αναβίωση του θρυλικού ιαπωνικού supercar έχει κερδίσει επάξια το παρατσούκλι «Porsche 918 Spyder του φτωχού», καθώς η φιλοσοφία λειτουργίας και ο τρόπος απόδοσης θυμίζει σε πολλά σημεία το γερμανικό hypercar. Όχι ότι δεν «φέρνει» και στο GT-R, καθώς επίσης διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6, 3.5 λίτρων στην προκειμένη. Mε την διαφορά ότι εδώ μεσολαβεί ένας ηλεκτροκινητήρας μεταξύ V6 και αυτόματου 9τάχυτου κιβωτίου. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στα 580 άλογα, ικανά να στείλουν το ιαπωνικό (ή αμερικανικό, αν επιλέξετε το όνομα Acura) υπεραυτοκίνητο στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3 δλ. Μάλιστα αρκετές μετρήσεις το παρουσιάζουν ακόμα χαμηλότερα, στην περιοχή των 2,7-2,8 δλ.

Διαβάστε επίσης: Φρεσκάρισμα και «ψαγμένες» αλλαγές για το Honda NSX

Εκεί δηλαδή όπου «βασιλεύει» το GT-R και δη το Nismo. Οι 600 ίπποι είναι ικανοί για ένα 0-100 στα 2,7 δλ. κάτι που μας φέρνει στο σημερινό video/ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ποιος είναι ο «αυτοκράτορας» της Ιαπωνίας στον τομέα των επιδόσεων;

Get it on Google Play Download on the App Store