Ντίζελ Mercedes 190E «οργώνει» σε ράλλυ (+video)

H 190E είναι μια από τις πλέον αγαπημένες και «αλεξίσφαιρες» Mercedes που έχουν κατασκευαστεί, στην ιστορία της γερμανικής φίρμας. Εκτός, βέβαια, από την εμπορική και καθημερινή αποδοχή, η «190αρα» αποτελεί και ένα κειμήλιο αγωνιστικής κληρονομιάς για την Στουτγκάρδη, με επιτυχίες σε DTM και πρωταθλήματα ράλλυ ανά τον κόσμο, ενώ διατηρεί το ασύγκριτο προνόμιο του αυτοκινήτου που έκανε γνωστό τον Ayrton Senna στο κοινό, μέσα από το event με τις 2.3-16 όπου ο –άσημος τότε- Βραζιλιάνος ταπείνωσε τους σταρ της Formula 1.

Δείτε ακόμα: Lada 2105 στρίβει δίχως αύριο! (+video)

Οι ντίζελ εκδοχές, τώρα, έμειναν περισσότερο στην μνήμη σε ασημί απόχρωση και με ένα  «ΑΓΟΡΑΙΟ» φαδρύ-πλατύ στις πλαϊνές πόρτες. Οι περισσότερες εξ αυτών είχαν έναν 2λιτρο ατμοσφαιρικό πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 75 ίππων. Υπήρχαν και κάποιες με τον πεντακύλινδρο 2.5αρη των 94, ενώ κόκκος άμμου σε παραλία αποτελούσε ο υπερτροφοδοτούμενος των 122. Ένας τέτοιος, κατά πάσα πιθανότητα βελτιωμένος, οδηγεί το αστέρι στο καπό της λευκής 190Ε του video. Και όταν λέμε την οδηγεί, εννοούμε δίχως αύριο.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Η πίσω κίνηση είναι κάτι που έχει λείψει αφάνταστα από τις χωμάτινες ειδικές των ράλλυ, με την εν λόγω Mercedes να μας επαναφέρει σε μια περίοδο όπου δεν υπήρχαν ενεργά διαφορικά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συστήματα τετρακίνησης. Αλλά το θέαμα προσφερόταν σε τεράστιες δόσεις.

https://www.facebook.com/nettirabbi/videos/643326872755881/

Get it on Google Play Download on the App Store