Ντίζελ Mustang μπουκώνει τον κόσμο (+video)

Η αγάπη μερικών για τα ντίζελ ξεπερνάει τα στενά όρια της πραγματικότητας και της διαθεσιμότητας. Πολλά αυτοκίνητα, ιδίως σπορ, δεν προσφέρονται με πετρελαιοκινητήρες. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης, όμως, όλα γίνονται. Ακόμα και ντίζελ Ford Mustang!

To pony car με τον εμπρός προφυλακτήρα από Shelby GT500, που θα παρακολουθήσουμε, ξεκίνησε την καριέρα του έχοντας τον 2.3 EcoBoost κάτω από το καπό. Ο κάτοχος της εν λόγω Mustang ήθελε παραπάνω άλογα, αλλά έξω από την πεπατημένη. Οπότε αντί να βελτιώσει τον τετρακύλινδρο τούρμπο ή να τον αντικαταστήσει με τον ατμοσφαιρικό 5.0 V8, αποφάσισε να δημιουργήσει ίσως τη μοναδική πετρελαιοκίνητη ‘Stang στον πλανήτη!

Ο κινητήρας που επιλέχθηκε για το μηχανοστάσιο ήταν ο εξακύλινδρος εν σειρά Cummins των 5.9 λίτρων. Υπό εργοστασιακές συνθήκες, αποδίδει 233 ίππους και 597 Nm. Εδώ, όμως, είναι βελτιωμένος – και πολύ μάλιστα. Νούμερα δεν ανακοινώνονται, όμως η συγκεκριμένη μορφή του Cummins είθισται να κινείται στα 300+ άλογα και τα 700-750 Nm σε «πειραγμένη» μορφή. Αν κρίνουμε από την άνεση που κάνει burnout η «καρβουνιάρα» Mustang, σέρνοντας παράλληλα ολόκληρο σκάφος, τότε οι παραπάνω αριθμοί έχουν πέρα για πέρα λογική. Το αυτοκίνητο, δε, έχει μετρηθεί στα 13,2 δλ. για το 400άρι, ξεπερνώντας κατά 0,7 δλ. το χρόνο της Mustang 2.3 EcoBoost και μένοντας 1,1 δλ. πίσω από τη V8 GT.

Get it on Google Play Download on the App Store