Ο Ken Block «πυρπολεί» Audi Sport Quattro 730HP (+video)

Ο Ken Block είναι εδώ και 1 χρόνο, επίσημος συνεργάτης/πρεσβευτής της Audi. Βασικός σκοπός της συνεργασίας είναι μεν το προμοτάρισμα και η εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων από το Ίνγκολσταντ, όμως με τέτοιο αγωνιστικό υπόβαθρο που έχουν οι «τέσσερις κύκλοι», δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθεί ο Αμερικανός «κάφτης».

O Block έχει πάρει πολύ ζεστά τα καθήκοντά του, ανεβάζοντας συχνά-πυκνά video όπου τετράτροχα της Audi μαθαίνουν στα χέρια του τι εστί «κόφτιασμα». Έχουμε ήδη δει την αμιγώς αγωνιστική προσέγγιση, μέσα από μια ειδικά κατασκευασμένη ρέπλικα του Quatto S1. Σήμερα έχουν σειρά τα αυτοκίνητα δρόμου, όσο μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο ένα Quattro Sport με 730+ άλογα, που φοράει roll cage και πηγαίνει σαν κανονικό S1. To λευκό Sport βασίζεται στο απλό Quattro, καθώς τα αυθεντικά Quattro Sport κοστίζουν εξαψήφια νούμερα. Παρόλα αυτά, κουβαλάει πάνω του πολλή δουλειά.

Το πλαίσιο πέρασε από τον απαραίτητο «Προκρούστη», ώστε να έρθει το μεταξόνιο στα μειωμένα μέτρα του Sport, ο 2.5άρης πεντακύλινδρος τούρμπο των 2.2 λίτρων αναβαθμίστηκε σε κάθε τομέα, η μετάδοση το ίδιο, η ανάρτηση αντικαταστάθηκε με ρυθμιζόμενο coilover kit, τα ελαστικά με αγωνιστικά Toyo Proxes, ενώ τοποθετήθηκε μέχρι υδραυλικό χειρόφρενο και short shift για τον επιλογέα του κιβωτίου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ρέπλικα του Sport Quattro, με περισσότερα άλογα από οποιοδήποτε καινούργιο Audi, και κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας! Βέβαια, το κτήνος των 730+ ίππων βγαίνει στο δρόμο μόνο και μόνο για να πάει στην πίστα. Κι εκεί, δεν χαρίζεται στα ελαστικά του.

Get it on Google Play Download on the App Store