Οδηγός Porsche 911 δεν μπορεί να κάνει ούτε εκκίνηση

Τα video με «ανωριμότητες» που πάνε στραβά, πάντα θα υπάρχουν και θα μας δείχνουν πώς πολλά (υπερ) αυτοκίνητα πάνε χαμένα. Αυτό με μια Porsche 911 που δεν πηγαίνει ούτε 10 μέτρα πριν τρακάρει, είναι ενδεικτικά απογοητευτικό.

Τα πλάνα μας έρχονται, ως είθισται, από την αποχώρηση αυτοκινήτων μετά την παρουσία τους σε κάποιο auto show. Σχεδόν πάντα, υπάρχει κόσμος που περιμένει να δει τις ονειρικές δημιουργίες από κοντά. Και σχεδόν πάντα, οι περισσότεροι οδηγοί θέλουν να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές στο φιλοθεάμον κοινό. Συνήθως, επιχειρούν burnouts ή μικρές πλαγιολισθήσεις. Επίσης συνήθως, τις περισσότερες φορές καταλήγουν μεν να προσφέρουν θέαμα, αλλά όχι όπως θα ήθελαν.

Ο χειριστής της Γερμανίδας είχε στο νου του μια εκκίνηση – «λέιζερ». Με το launch control ενεργοποιημένο, τον boxer να στροφάρει ψηλά και το αυτοκίνητο να φεύγει «σφαίρα». Κάπως έτσι το σκέφτηκε. Η πραγματικότητα απεδείχθη ελαφρώς διαφορετική. Οι πίσω τροχοί σπίναραν λίγο, μέχρι να τους επαναφέρουν στην τάξη τα ηλεκτρονικά. Η 991 ξεκίνησε την πορεία της με ένα ελαφρύ γλίστρημα και το «φωστήρα» στο αριστερό μπάκετ, να κρατάει το τιμόνι με το ένα χέρι. Τόσο άνετος… Άλλο τόσο άνετα δεν κατάφερε να «πιάσει» την ελαφριά μετατόπιση της ουράς, καταλήγοντας στη μπαριέρα. Για καλή τύχη του αυτοκινήτου (και δευτερευόντως της τσέπης του κατόχου), τα χιλιόμετρα δεν ήταν πολλά και η ζημιά περιορίστηκε σε μια φαναρτζοδουλειά, στον εμπρός προφυλακτήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store