Οδηγός «θυσίασε» το Audi του για να γλιτώσουν πάπιες (+video)

Ένας από τους βασικούς κανόνες της οδήγησης είναι η αποφυγή σύγκρουσης με εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου. Όχι μόνο γιατί είμαστε φιλόζωοι, αλλά και γιατί πιθανό ατύχημα -αναλόγως τετράποδου ή δίποδου βέβαια- μπορεί να προξενήσει σοβαρές προβλήματα στο αυτοκίνητο και την κυκλοφορία γενικότερα.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

Βέβαια ένας άλλος κανόνας -ολίγον μακάβριος- αναφέρει πως προκειμένου να φρενάρεις «στα μούτρα» του αυτοκινήτου που ακολουθεί, καλύτερα να θυσιάσεις ένα ζωάκι παρά να ρισκάρεις καραμπόλα. Ένας οδηγός Audi Α5 αποφάσισε να κάνει το κουπέ του ασπίδα σε μια οικογένεια από πάπιες που περνούσαν τον δρόμο, σε μία δασική έκταση στις H.Π.Α. Το ίδιο έκανε και ο οδηγός στην διπλανή λωρίδα, αλλά και το Honda Accord που προηγείται του οχήματος που μας «δανείζει» το video από την dashcam του.

Για κακή τύχη του Α5, ωστόσο, ένα τυπικά αμερικανικό pick up (θηριώδες, δηλαδή) ερχόταν με ταχύτητα από πίσω και δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως. Ως αποτέλεσμα η μετόπη του αγροτικού ενσωματώθηκε στο πορτμπαγκάζ του γερμανικού μοντέλου. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως το Audi ούτε απότομα φρέναρε, ούτε σταμάτησε σε «τυφλό» σημείο. Οπότε ο οδηγός του pick up -που εξ ορισμού φταίει, όντας ο «πίσω»- έχει έναν πλούσιο λογαριασμό να τον περιμένει, σε περίπτωση που δεν διαθέτει μεικτή ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Φρέναρε επίτηδες μπροστά από νταλίκα και την «πάτησε» (+video)

Όλα αυτά καθόλου δεν απασχόλησαν, πάντως, τις πάπιες οι οποίες συνέχισαν την βόλτα τους στο δάσος, προφανώς ευγνωμονώντας το Audi για το ανάστημα που όρθωσε προκειμένου να τις προστατεύσει.

Get it on Google Play Download on the App Store