Παιχνίδια στο χιόνι με Nissan Sunny 4WD N13 (+video)

To Nissan Sunny αποτέλεσε τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα της ελληνικής οικογένειας, ενώ μας έκανε υπερήφανους ως έθνος γιατί συναρμολογούνταν από ελληνικά χέρια. Ειδικά το N13 με το κλασικό σεντάν αμάξωμα ήταν μια ιδανική μικρομεσαία κούρσα της εποχής, όταν τα 5θυρα αντιμετωπίζονταν ακόμα σαν «λειψά» αυτοκίνητα. Τώρα βέβαια έχουν γεμίσει οι δρόμοι από 5θυρα αυτοκίνητα, μαζί με τα SUV και τα Crossover, ενώ τα 4θυρα έχουν μπει στο περιθώριο.

Το Sunny N13 κάτω από το τετραγωνισμένο του καλούπι διέθετε κάποιες καινοτομίες, όπως ήταν η μόνιμη τετρακίνηση με δύο συνεκτικούς πολύδισκους συμπλέκτες, η οποία εμφανίστηκε το 1986. Ένα χρόνο αργότερα παρουσιάστηκε το πιο εξελιγμένο σύστημα με τρεις πολύδισκους συμπλέκτες, έναν για κάθε άξονα συν κεντρικό. Το 4κίνητο Sunny N13 εφοδιάζονταν με 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο 1.6 λτ. (με καρμπυρατέρ), απόδοσης 84 ίππων και 132 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση γίνονταν μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Ένα τέτοιο πολύ σπάνιο πλέον Sunny 4WD είναι αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, με τον οδηγό του να κάνει πλαγιολισθήσεις σε μια χιονισμένη αλάνα. Σίγουρα το απολαμβάνει, όπως και εμείς που τον βλέπουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store