Παλιό Honda Civic κεντρομήχανο και πισωκίνητο! (+video)

Μετατροπές αυτοκινήτων έχουμε δει πολλές, από απλές που περιλαμβάνουν μια αύξηση της ισχύος μέσω «τσιπαρίσματος» του εγκεφάλου, έως και μεταμορφώσεις. Μια τέτοια ξεχωριστή περίπτωση είναι και το Civic που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο δεν έχει καμία σχεδόν ομοιότητα με το εργοστασιακό.

Δείτε ακόμη: Επ’ αυτοφόρω το νέο Honda Civic Type R

Ένα τρίτης γενιάς Civic της δεκαετίας του 1980 από ένα απλό όχημα μεταμορφώθηκε σε ένα σπορ αυτοκίνητο με μοναδικά χαρακτηριστικά, το οποίο σίγουρα σε πολλούς θα θυμίσει το Renault 5 Turbo. Ο πρώτος κινητήρας που του τοποθετήθηκε πίσω από τα εμπρός καθίσματα ήταν ένας 2.5 λτ. V6 από Acura. Φυσικά για να μπει εκεί έγιναν πάρα πολλές μετατροπές στο παλιό Civic, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και εξωτερικά. Τα φουσκωμένα φτερά και ειδικά τα πίσω με τους αεραγωγούς μαρτυρούν ότι δεν είναι ένα απλό Civic.

Ο δημιουργός του, έτρεξε σε διάφορους αγώνες και κέρδισε βραβεία, ωστόσο μετά το πούλησε και ασχολήθηκε με τη μετατροπή άλλου αυτοκινήτου. Μάλιστα ξεγελούσε διάφορους ανυποψίαστους, λέγοντάς τους ότι το είχε φτιάξει η Honda, ως μέρος ενός μυστικού σχεδίου για το WRC της εποχής και μόνο δύο φτιάχτηκαν, με το άλλο να βρίσκεται σε μια αποθήκη στο Τόκιο. Ο επόμενος ιδιοκτήτης το κράτησε σε τέλεια κατάσταση, ενώ αντικατέστησε τον παλιό κινητήρα με έναν 3.2 λτ. V6 από Acura CL Type-S με περισσότερη δύναμη.

Δείτε ακόμη: Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Θαυμάστε το μοναδικό αυτό Honda Civic στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store