Πέρασε με κόκκινο και την πάτησε άσχημα… (+video)

Tα κολονάκια που εμποδίζουν το παράνομο παρκάρισμα και την διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους είναι γνωστά. Στην Ελλάδα τα περισσότερα είναι σταθερά, όμως δεν λείπουν τα «ύπουλα» πτυσσόμενα, που δεν διστάζουν να ξηλώσουν το «από κάτω» όσων θελήσουν να αμφισβητήσουν την εξουσία τους.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την διατήρηση της οδικής τάξης σε πλειάδα περιπτώσεων, όπως η παράνομη κίνηση σε λεωφορειολωρίδες, η είσοδος σε αυτοκινητόδρομο, η είσοδος σε στενούς δρόμους διπλής κυκλοφορίας κ.λπ. Το παρακάτω video μας αποδεικνύει πως η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει τον υπέρμαχο της οδικής ασφάλειας, απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό της: την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Διαβάστε επίσης: Φρέναρε επίτηδες μπροστά από νταλίκα και την «πάτησε» (+video)

Βέβαια το συγκεκριμένο κολονάκι φαίνεται να παρουσιάζει αστοχία, καθώς «μαζεύεται» όταν ανιχνεύει όχημα αλλά το φανάρι είναι κόκκινο. Πιθανώς αυτός ο φωτεινός σηματοδότης να έχει τοποθετηθεί για να ρυθμίζει την κυκλοφορία σε έργα που γίνονται στο δρόμο. Ο οδηγός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την δυσλειτουργία περνώντας, όμως το κολονάκι αλλάζει γνώμη, εκτείνεται και αφήνει όλο τον προφυλακτήρα του Opel Vivaro στο σημείο. Ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο απέναντι στους έχοντες αχρωματοψία, οι οποίοι βλέπουν το κόκκινο «βαθύ πορτοκαλί» ή «πράσινο εμπριμέ».

https://www.facebook.com/volos12/videos/2073033759580923/

Get it on Google Play Download on the App Store