«Πέταξε» στα 475 χλμ./ώρα το SSC Tuatara (+video)

Η SSC North America έγινε πρωτοσέλιδο τον Οκτώβριο του 2020, όταν ισχυρίστηκε ότι το Tuatara έπιανε τελική ταχύτητα 508,73 χλμ./ώρα! Κάτι που δεν αποδείχθηκε πραγματικό, με την εταιρεία να αναγκάζεται αργότερα να παραδεχτεί ότι αυτοί οι αριθμοί δεν ήταν απολύτως ακριβείς. Ετσι, σε μια προσπάθεια να διορθώσει… λάθη του παρελθόντος, αυτή τη φορά συνεργάστηκε με έναν από τους πελάτες της για να… 500ρίσει.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Larry Caplin οδήγησε τη δική του Tuatara στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy, στη Φλόριντα, όπου κατάφερε στην έκταση 3,7 χιλιομέτρων του διαδρόμου, να πιάσει 460,4 χλμ./ώρα! Δεν έφτανε όμως αυτό. Πριν από λίγες μέρες, στις 14 Μαΐου, επέστρεψε για να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ. Όπως και έγινε…

Σανίδωσε το Tuatara του ακόμα περισσότερο, φτάνοντας την εντυπωσιακή ταχύτητα των 474,8 χλμ./ώρα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα αξιοσημείωτο νούμερο και πολύ υψηλότερο από τα 437,1 χλμ./ώρα που πέτυχε το Hennessey Venom F5 στα ίδια πεδία δοκιμών της Φλόριντα τον Φεβρουάριο. Και τα δύο αμερικανικά υπεραυτοκίνητα πλησιάζουν σταδιακά το όριο των 482 χλμ./ώρα (300 μίλια/ώρα), που ξεπέρασε η Bugatti Chiron Super Sport 300+ των 490,47 χλμ./ώρα πριν 3 χρόνια, και με απώτερο σκοπό την επίτευξη/κατάρριψη των 500 χλμ./ώρα. Έναν αγώνα στον οποίο θα μπει και η Koenigsegg, με το Jesko Absolut.

Για να μην υπάρξει, πάντως, καμία νέα διαμάχη, αυτή τη φορά η SSC ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα καταγράφηκαν από την Racelogic, η οποία είχε έναν τεχνικό παρών στη διαδικασία. Επιπλέον, ένας ανεξάρτητος αναλυτής βρισκόταν επίσης στο σημείο για να διασφαλίσει τη διαφάνεια.

Get it on Google Play Download on the App Store