Οδηγούσε με 127 χλμ./ώρα κι έπαιζε με τον κύβο Rubik!

Άπειρες φορές έχουμε γράψει ότι, όταν οδηγούμε πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι 100%. Υπάρχουν όμως μερικοί οδηγοί που αποφασίζουν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο εκτός από το τιμόνι και την προσοχή στο δρόμο γενικότερα.

Ήδη με τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης (που σημειωτέων είναι ακόμα υπό καθεστώς εξέλιξης) οι οδηγοί βρίσκουν ευκαιρία να αφήσουν εντελώς το τιμόνι παρά τις οδηγίες του κατασκευαστή ότι πρέπει να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Δείτε ακόμα: Τον καθοδηγεί στο Nurburgring με δεμένα μάτια! (+video)

Όμως ο οδηγός ενός Peugeot 307 SW το παράκανε, παρά το γεγονός πως δεν οδηγούσε ένα αυτόνομο όχημα ή ένα σύγχρονο με συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης. Όπως κατέγραψε κάμερα, άφηνε το τιμόνι για να ασχοληθεί με τον κύβο του Rubik, ενώ ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο. Το πλάνο προέρχεται από το ελικόπτερο της Ισπανικής υπηρεσίας που ασχολείται με την κυκλοφορία (Spanish National Traffic Directorate – DGT), στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με σκοπό να αφυπνίσει τους οδηγούς και να έχουν περισσότερο το νου τους στο δρόμο!

Ο οδηγός του βίντεο αποφάσισε πως στα 127 χλμ./ώρα ήταν καλή ιδέα να «παίξει» με τον κύβο του Rubik, έχοντας τα χέρια του και τα μάτια του απασχολημένα για αρκετά δευτερόλεπτα. Όπως έγραψε και η DGT στη λεζάντα που συνόδευε το συγκεκριμένο βίντεο: «1 στα 4 ατυχήματα προκαλείται από την απόσπαση προσοχής. Σκεφθείτε και μην κάνετε τρελά πράγματα πίσω από το τιμόνι»!

Διαβάστε επίσης: Ιπτάμενη ρόδα τον έκανε σμπαράλια! (+video)

Οι απαντήσεις κάτω από το βίντεο καταδικάζουν τον οδηγό και την απερισκεψία που δείχνει, με τους περισσότερους να σημειώνουν ότι από τύχη δεν προκλήθηκε κάποιο τροχαίο ατύχημα και να ζητούν να του αφαιρεθεί δια παντός η άδεια οδήγησης.

https://twitter.com/i/status/1173574811316084736

Get it on Google Play Download on the App Store