Πήγε να τον πατήσει, δεν πήρε χαμπάρι (+video)

Η οδήγηση σε πίστα είναι εκ φύσεως απαιτητική. Το όχημα (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) στα όρια, η εγρήγορση του οδηγού στο ανώτερο επίπεδο και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας βασικό προαπαιτούμενο. Ένας από τους κυριότερους αφορά την κίνηση εκτός αγωνιστικής γραμμής, όταν για τον οποιαδήποτε λόγο (μηχανικό πρόβλημα, «κρύωμα» φρένων ή κινητήρα, χαλάρωση οδηγού κλπ) το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα. Ο λόγος προφανής: σε διαφορετική περίπτωση δεν αργεί να έρθει ένας «του σκοτωμού» από πίσω και να καρφωθεί στον προπορευόμενο που ακολουθεί.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Nissan GT-R «εξαϋλώνει» βελτιωμένη Toyota Supra (+video)

Κάτι που για ελάχιστα εκατοστά δεν συνέβη στο Nurburgring, όταν ένας αναβάτης «σερνόταν» μες τη μέση της πίστας. Την κατάσταση έκανε ακόμα χειρότερη το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα βρισκόταν στην έξοδο «τυφλής» στροφής, με αποτέλεσμα όποιος ακολουθούσε να την έβλεπε τελευταία στιγμή. Για καλή του τύχη αυτός ο «κάποιος» είχε ταχύτατα αντανακλαστικά και ήξερε να χειρίζεται τιμόνι, καθώς το Audi TT RS έδιωξε το πίσω μέρος στο «τσαρούχωμα» των φρένων μέσα στη στροφή, όμως ο οδηγός του κατάφερε να το επαναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Μάγκας! Του έσκασε το λάστιχο με 300 χλμ./ώρα αλλά το έσωσε (+video)

Το αστείο -όσο μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση- είναι ότι ο άνθρωπος που παραλίγο να προκαλέσει χαμό (καθώς αν το TT χτύπαγε αυτόν ή τις μπαριέρες, η καραμπόλα θα ήταν σχεδόν βέβαιη) δεν αντελήφθη το παραμικρό και συνέχισε την αργοκίνητη πορεία του!

https://www.youtube.com/watch?v=-79OEx_BsKY

Get it on Google Play Download on the App Store