Ποιο SUV είναι περισσότερο supercar; (+video)

«S» στα SUV σημαίνει «Sport». Mοντέλα σαν την Lamborghini Urus και το Tesla Model X P90D ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτηρισμό «super», καθότι η ισχύς και οι επιδόσεις τους περισσότερο σε υπεραυτοκίνητο παραπέμπουν.

Δείτε ακόμα: Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

Η νέα Rambo Lambo δεν στοχεύει πουθενά αλλού, παρά την κορυφή της κατηγορίας. Τα 650 άλογα και τα 850 Nm ροπής του 4λιτρου twinturbo V8 επιταχύνουν τα 2.200 κιλά του ιταλικού «θωρηκτού» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. (έχει μετρηθεί και στα 2,93!) και δεν σταματά να εφορμά πριν τα 305 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Δύσκολα θα μπορούσε κάποιο SUV να παρουσιάσει καλύτερα νούμερα από αυτά. Εκτός κι αν λέγεται Tesla Model X P90D.

Η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου «ρίχνει» περισσότερα από 100 άλογα στην Lamborghini (772 ίπποι) και σχεδόν 100 Nm ροπής (930 Nm), τα οποία είναι διαθέσιμα από το μηδέν. Κατά συνέπεια οι 2μιση τόνοι του αμερικανικού αυτοκινήτου φαίνονται «πούπουλο», κάτι που αποτυπώνεται στα 3,2 δλ. που απαιτούνται για την επίτευξη των 100 πρώτων χλμ./ώρα. Ποιο από τα δύο, όμως, είναι ο «βασιλιάς» της κατηγορίας;

Διαβάστε επίσης: H Mercedes-AMG GLC 63 S «τρομοκρατεί» την Porsche Macan Turbo (+video)

Χωρίς να κάνουμε spoiler στο video που ακολουθεί, να αναφέρουμε πως κάθε χαρακτηριστικό παίζει τον ρόλο του. Τόσο η ακαριαία παροχή δύναμης του Tesla, όσο και το χαμηλότερο βάρος με την καλύτερη αεροδυναμική της Lamborghini.

Get it on Google Play Download on the App Store