«Πόλεμος καρότσας» μεταξύ 5 αγροτικών! (+video)

Οι συζητήσεις σχετικά με το ποιο είναι το καλύτερο αγροτικό της αγοράς, συνήθως παίρνουν τη μορφή ποδοσφαιρικής διένεξης. Οι συνδαιτυμόνες σπανίως καταλήγουν σε ομόφωνη απόφαση και τελικώς οι φωνές μετά των αόριστων επιχειρημάτων, υπερκαλύπτουν τα πάντα στην ατμόσφαιρα. Όμως σήμερα, η μάχη της καρότσας περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους πολεμιστές της αγροτιάς, με έναν κοινό σκοπό: την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει για την αγορά αγροτικού οχήματος;

Βέβαια στους «όλους» θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και το Isuzu D-Max με το Nissan Navara, όμως οι συνάδελφοι του βρετανικού Autocar δεν βρήκαν διαθέσιμα αυτοκίνητα για τις ημέρες του συγκριτικού τους τεστ. Παρόλα αυτά η Mercedes X 250 d, το VW Amarok TDI, το πιο επιτυχημένο αγροτικό στην Ευρώπη (το Ford Ranger, δηλαδή), το πιο επιτυχημένο αγροτικό στον πλανήτη (και την Ελλάδα, φυσικά μιλάμε για το Toyota Hilux), αλλά και το πιο σπορ της ομήγυρης (με την μορφή του Mitsubishi L200) αναμετρούνται στις εκτός δρόμου δυνατότητες, την ικανότητα ρυμούλκησης, το μέγιστο φορτίο του χώρου φόρτωσης και τα εν γένει χαρακτηριστικά που απασχολούν όσους χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του είδους για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Από τα 5 η Mercedes είναι η πιο ισχυρή, χάρις στους 190 ίππους και τα 430 Nm ροπής του υπερτροφοδοτούμενου ντίζελ των 2.2 λίτρων. Ακολουθεί το L200 με 180 και επίσης 430 Nm από τον 2.4 ΜIVEC, το Amarok με τα 163 -αλλά και τα 450 Nm– του 3λιτρου V6 TDI, λίγο πιο πίσω το Ranger με 160 άλογα και -αρκετά πιο πίσω- 385 Nm του 2.2 TDCi και στο τέλος συναντάμε το Hilux με τα 150 άλογα του 2.4D και τα 400 Nm ροπής. Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με εξαίρεση το Amarok που διαθέτει 6αρι χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη πολυχρηστική πόρτα καρότσας είναι γεγονός! (+video)

Επί χάρτου, η X 250 d μπορεί να φορτώσει μέχρι 1.066 κιλά στην καρότσα της και να ρυμουλκήσει 3,5 τόνους. Γενικότερα τα 3.500 κιλά «ρυμούλκας» είναι η νόρμα, με εξαίρεση και πάλι το Amarok που σταματά κοντά στους 3,2 τόνους. Στο χώρο φόρτωσης επίσης εμφανίζει το δεύτερο μικρότερο νούμερο, με 1.050 κιλά. Το μεγαλύτερο ανήκει στο Hilux, με 1.120 και το L200 στην αντίπερα όχθη, με 1045. Το Ranger βρίσκεται ανάμεσά τους, με 1.080. Πώς τα καταφέρνουν στην πράξη; Η απάντηση επί της οθόνης.

 

Get it on Google Play Download on the App Store